מצת פאי תפוחים עם פטנט
הגיע הזמן לגוון את מתכוני פסח – מתכון פשוט של אפרת ליכטנשטט למצת פאי תפוחים קלה להכנה שגם הילדים אוהבים, מומלץ להגיש חם
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל2:
- 2 מצות
- ¼ כוס מיץ ענבים
למילוי:
- 1 תפוח מגורר
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף סוכר חום
- ½ כפית קינמון
- 1 כף אגוזים קצוצים
- 1 כף צימוקים
לטיגון:
- 1 ביצה טרופה בקערה רחבה
- 1 כפית חמאה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
-
02.
מניחים את המצה על צלחת גדולה ומרטיבים קלות במיץ ענבים.
-
03.
חותכים את המצה לרבעים מדוייקים (בעזרת סכין ארוכה זה הכי קל).
-
04.
בין כל שני רבעים שמים 1-2 כפות מהמילוי ומועכים לסנדוויץ׳ הדוק.
-
05.
מחממים חמאה במחבת קטנה.
-
06.
טובלים את ה״סנדוויץ׳״ בביצה משני הצדדים ומטגנים בשמן החם כדקה מכל צד עד להזהבה.
-
07.
מפזרים אבקת סוכר ואוכלים חם!
הכנת? כאן מדרגים