מתכון מצת פאי תפוחים | השף הלבן

מצת פאי תפוחים עם פטנט

הגיע הזמן לגוון את מתכוני פסח – מתכון פשוט של אפרת ליכטנשטט למצת פאי תפוחים קלה להכנה שגם הילדים אוהבים, מומלץ להגיש חם

מאת: אפרת ליכטנשטט
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מצת פאי תפוחים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל2:

  • 2 מצות
  • ¼ כוס מיץ ענבים
למילוי:
  • 1 תפוח מגורר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כף אגוזים קצוצים
  • 1 כף צימוקים
לטיגון:
  • 1 ביצה טרופה בקערה רחבה
  • 1 כפית חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.

  • 02.

    מניחים את המצה על צלחת גדולה ומרטיבים קלות במיץ ענבים.

  • 03.

    חותכים את המצה לרבעים מדוייקים (בעזרת סכין ארוכה זה הכי קל).

  • 04.

    בין כל שני רבעים שמים 1-2 כפות מהמילוי ומועכים לסנדוויץ׳ הדוק. 

  • 05.

    מחממים חמאה במחבת קטנה.

  • 06.

    טובלים את ה״סנדוויץ׳״ בביצה משני הצדדים ומטגנים בשמן החם כדקה מכל צד עד להזהבה.

  • 07.

    מפזרים אבקת סוכר ואוכלים חם!

הכנת? כאן מדרגים
(5)