ראש השנה לצמחונים – מאכלים צמחוניים לחג
אומנם כעת אנו נמצאים בשיאו של הקיץ, אך חגי תשרי כבר מתקרבים אלינו בצעדי ענק ואיתם כמובן ראש השנה. זהו חג נפלא המאחד את בני המשפחה יחד לסעודה שכולה סמל להתחלות חדשות. בשנים האחרונות ממש לא נדיר למצוא כמעט בכול משפחה מספר צמחונים, אז בחג הזה למה שלא תנסו משהו חדש? סעודת ראש השנה צמחונית לגמרי. הינה מספר רעיונות שיעזרו לכם לעשות את זה.
חלת מסקרפונה
המתכון הראשון הוא טוויסט למאכל אהוב ומוכר המופיע כמעט בכל בית ישראלי בימי חג. חלת מסקרפונה זו בהחלט מתכתבת עם מאכלים לחג לראש השנה הודות לשילוב של בית המסורתי ולמתיקות אופטימית, המשקפת את משאלותינו לשנה הבאה. אז קדימה בואו ניגש הישר לעבודה:
בקערה עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר. במרכז התערובת יוצרים גומה ומניחים בתוכה שמן, מלח, ביצה ומים. את המרכיבים לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בצד להתפחה בקערה משומנת ומכוסה למשך שעה.
בסיום ההתפחה יש ללוש את הבצק פעם נוספת על גבי משטח עבודה מקומח. מרדדים את הבצק לצורת עלה מלבני מוארך. כעת מערבבים בקערית את מרכיבי מלית החלה: גבינת מסקרפונה, קליפת תפוז מגוררת וסוכר. את המלית מורחים על גבי עלה הבצק ומגלגלים לצורת גלילה מהודקת. את הגלילה מגלגלים לצורת שבלול. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצפים אותו בביצה טרופה עם חלב. מניחים בצד להתפחה נוספת במשך עשרים דקות.
בסיום ההתפחה אופים את החלה בתנור בחום בינוני־גבוה, במשך כחצי שעה, עד להזהבה של החלה. בסיר קטן מבשלים קליפת תפוז מגוררת, מים וסוכר, עד שהסוכר נמס לגמרי. בסיום אפיית החלה יש להבריש אותה עם ציפוי הסירופ ומגישים.
בצלים ממולאים בטופו
לאחר שהחלנו את הארוחה במנה מפנקת שעוררה לנו את התיאבון, הגיע הזמן לעבור למנה העיקרית בצלים ממולאים בטופו. המנה הזו תתאים לא רק לצמחונים של המשפחה אלא גם לטבעונים. בתוך הבצלים המקורמלים מסתתר לו טופו, לצד אורז בסמטי, אגוזים וחמוציות. בקיצור, מדובר בחגיגה שלא כדאי לפספס. כך תכינו את המנה:
נתחיל מהכנת הבצלים למילוי. לאחר הקילוף יוצרים בבצלים חתך לאורך, עד לעומק המרכז שלהם. מסדרים את הבצלים החתוכים בסיר וממלאים במים עד שהם מכוסים לגמרי. את המים מביאים לכדי רתיחה ומוסיפים לבשל במשך עשרים דקות, עד ששכבות הבצל מתחילות להיפרד. בסיום מסננים את המים ומניחים לצינון בצד.
להכנת המילוי יש לחמם במחבת שמן זית. כעת מטגנים בצל קצוץ עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים למחבת אורז בסמטי, טופו מגורר גס, אגוזים קצוצים, מלח ופלפל. מבשלים הכול יחד תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים לתערובת חמוציות מיובשות. מערבבים את המרכיבים יחד.
את הבצלים המצוננים מקלפים בעדינות ומפרידים בין שכבות הבצל. כעת מרפדים סיר רחב המתאים לתנור בשאריות הבצלים שאותן לא ניתן למלא. את שכבות הבצל המופרדות ממלאים בכף תערובת ומגלגלים. מניחים את הבצלים הממולאים בסיר כאשר תפר המילוי מופנה כלפי מטה.
בקערה מערבבים מים, רכז רימונים, מיץ לימון, תימין, מלח ופלפל שחור. את התערובת יוצקים על גבי הבצלים הממולאים. מניחים את הסיר על האש, מכסים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה. בתום השעה מסירים את המכסה ומכניסים לאפייה בתנור בחום בינוני־גבוה, במשך עשר דקות בלבד עד להשחמה. מגישים בעיטור בצל ירוק קצוץ.
עוגת דבש ויוגורט עיזים
אין ארוחת חג שמסתיימת ללא עוגות דבש לסיום מתוק. הבאנו לכם מתכון לעוגת דבש קלאסית עם יוגורט עיזים. אבל החלק המרגש באמת במתכון הזה, הוא שלוקח רק שלוש דקות להכין אותו. בואו ניגש לעבודה ובקרוב תהיה לנו עוגה נהדרת:
מחממים את התנור לחום נמוך ומשמנים היטב תבנית בחמאה רכה. בקערה בינונית טורפים יחד חמאה מרוככת וסוכר חום בהיר עד לאיחוד מלא של שני המרכיבים. מוסיפים לתערובת ביצים, דבש ויוגורט עיזים וטורפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כשלושת רבעי שעה, עד שהעוגה יבשה במרכזה. בסיום, מצננים ומגישים.