פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות | השף הלבן

פטטוקפטדס – כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות

פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. שילוב של פירה מתובל וגבינה מותכת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 25-30 כופתאות :

  • 1 ק"ג (7-8 יחידות) תפוחי אדמה
  • 100 גרם חמד "פיראוס", מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף נענע טריה קצוצה דק או 1 כפית נענע יבשה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחוקה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס פירורי לחם מעורבבים עם 1/2 כפית מלח וקורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם כ 45 דקות עד שהם רכים (כשמזלג ננעץ בהם בקלות). מסננים, מצננים עד שניתן לגעת בהם וקולפים. שמים בקערה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    מועכים את תפוחי האדמה לפירה (לא נורא אם נותרים גושים) או, אם התקררו לגמרי, מגררים בפומפיה גסה ומערבבים עם יתר המרכיבים. מכסים בנילון ומצננים במקרר כשעה.

  • 03.

    בעזרת כף גלידה או בידיים יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכינים 3 קערות שטוחות - אחת עם קמח, השניה עם ביצה טרופה והשלישית עם פירורי לחם. מכינים צלחת עם נייר סופג. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית.

  • 04.

    מגלגלים את הכדורים בקמח, טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם. מטגנים בשמן החם כ 3-4 דקות עד הזהבה. מוציאים לצלחת. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.