סלק אפוי עם פרמז'ן, טימין ואגוזי מלך | השף הלבן

סלק אפוי עם פרמזן, טימין ואגוזי מלך

גיוון נפלא ומקורי לתפריט האירוח שלכם או לארוחת הערב המשפחתית

מאת: חנוך שכטר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-8:

  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי טימין קצוצים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • לגיוון: 1 גביע יוגורט
  • 1 שקית (800 גרם) סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הסלק בסיר עמוק עם מים רותחים כ-10 דקות על להבה גבוהה, מסננים ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    מעבירים לקערה את הסלק ומתבלים בבלסמי, שמן זית, מלח, פלפל וחצי מכמות הטימין, מסדרים את הפרוסות בתבנית כשפרוסה נשענת על שכנתה.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם ל-C°180 כרבע שעה, מוציאים ומפזרים את אגוזי המלך, הטימין שנותר והפרמז'ן ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    ניתן להגיש עם יוגורט.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.