מוסקת זוקיני במילוי מושלם – מתכון למוסקה | השף הלבן

מוסקת זוקיני במילוי גבינות, ברוטב יוגורט אגוזים וריבת תאנים

שף חיים קלדרון ממסעדת קלדרון חולק איתנו מתכון טעים במיוחד למוסקת זוקיני עם טוויסט: היא מוגשת עם יוגורט מתקתק וקר המשלב אגוזים ותאנים.

מוסקת זוקיני במילוי גבינות, ברוטב יוגורט אגוזים וריבת תאנים מאת: חיים קלדרון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4:

לתערובת גבינות:
  • 1 קובית פרובטו מעודנת עיזים 5% "פיראוס", מפוררת
  • 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
  • 50 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 צרור נענע קצוץ
  • 1/2 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
לרוטב:
  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתייה "פיראוס"
  • 1/2 כוס ריבת תאנים
להרכבה:
  • רצועות רחבות ודקות מ-6 זוקיני הצרובות במחבת עם שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים בקערה את תערובת הגבינות יחד עם אגוזי המלך, שום, עשבי תיבול ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מסדרים את רצועות הזוקיני הצרובות בתבנית משומנת. יוצקים מעל שכבה עבה של תערובת הגבינות.חוזרים על שכבת הזוקיני מעל, משמנים גם מעל במעט חמאה.

  • 04.

    אופים בתנור למשך 20 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מכינים את הרוטב: מערבבים יוגורט עזים לשתייה בטעם טבעי עם 1/2 כוס ריבת תאנים.

  • 06.

    מוציאים את המוסקה מהתנור, שופכים את הרוטב הקר מעל. ממומלץ לאכול חם!

הכנת? כאן מדרגים
(0)