מוסקת זוקיני במילוי גבינות, ברוטב יוגורט אגוזים וריבת תאנים
שף חיים קלדרון ממסעדת קלדרון חולק איתנו מתכון טעים במיוחד למוסקת זוקיני עם טוויסט: היא מוגשת עם יוגורט מתקתק וקר המשלב אגוזים ותאנים.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4:
לתערובת גבינות:
- 1 קובית פרובטו מעודנת עיזים 5% "פיראוס", מפוררת
- 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
- 50 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות קטנות
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 צרור נענע קצוץ
- 1/2 שן שום כתושה
- מלח ופלפל
לרוטב:
- 1 כוס יוגורט עיזים לשתייה "פיראוס"
- 1/2 כוס ריבת תאנים
להרכבה:
- רצועות רחבות ודקות מ-6 זוקיני הצרובות במחבת עם שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות.
-
02.
מערבבים בקערה את תערובת הגבינות יחד עם אגוזי המלך, שום, עשבי תיבול ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מסדרים את רצועות הזוקיני הצרובות בתבנית משומנת. יוצקים מעל שכבה עבה של תערובת הגבינות.חוזרים על שכבת הזוקיני מעל, משמנים גם מעל במעט חמאה.
-
04.
אופים בתנור למשך 20 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הרוטב: מערבבים יוגורט עזים לשתייה בטעם טבעי עם 1/2 כוס ריבת תאנים.
-
06.
מוציאים את המוסקה מהתנור, שופכים את הרוטב הקר מעל. ממומלץ לאכול חם!
הכנת? כאן מדרגים