מתכון לחמין לשבת - מתכון קל להכנה וטעים במיוחד | השף הלבן

מתכון לחמין לשבת

רק רבע שעה הכנה ואח"כ רק לשים על האש או בתנור/פלטה ולחכות. המתכון ה-פ-ש-ו-ט למאכל המושלם והנצחי לבוקר של שבת- פשוט מאוד וטעים במיוחד.

מאת: מתכון גולש
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לחמין לשבת

המרכיבים ל 4 סועדים:

  • בשר לחמין (מומלץ טרי) (שפונדרה או צלעות)
  • 1 מעיים (קישקע)
  • תפוחי אדמה קטנים (כמה שנכנס בסיר)
  • בערך כוס שעועית לבנה
  • בערך כוס גריסי פנינה
  • 1 בצל מקולף
  • ביצים מבושלות עם קליפות בצל אדום כמספר הסועדים(על מנת שייקבלו צבע חום)
  • 2 כפות דבש
  • 1 תיונים של תה רגיל
  • 5 שיני שום כתושות
  • תבלון (לפי הטעם): פלפל שחור, פפריקה, מלח, גריל עוף.
  • 1 עצם בקר
  • מים לכיסוי הסיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את השעועית למשך לילה שלם במים.

  • 02.

    בסיר שבו נבשל את החמין שמים את השעועית ללא המים, את הגריסים, את הבצל ואת השום הכתוש, התבלינים, הבשר, תפוחי האדמה ואת הביצים הקשות ללא קליפות הבצל. מערבבים מעט.

  • 03.

    מתחילים לבשל על אש גדולה עד הרתיחה.

  • 04.

    לאחר הרתיחה מקטינים את האש ומוסיפים את הקישקע (אם זה קישקע קנוי, רצוי קודם לדקור אותו במזלג, על מנת שלא יתפרק).

  • 05.

    ממשיכים לבשל על אש קטנה לילה שלם (או בגז, או בתנור, או בפלטה). רצוי לכסות במגבת.

  • 06.

    בודקים לפחות פעם אחת בלילה איך מתבשל.

  • 07.

    בבוקר מגישים.אוהביםחמין מרוקאי? חייבים לנסות את המתכון הבא>>

הכנת? כאן מדרגים
(3597)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.