מתכון לחמין לשבת
רק רבע שעה הכנה ואח"כ רק לשים על האש או בתנור/פלטה ולחכות. המתכון ה-פ-ש-ו-ט למאכל המושלם והנצחי לבוקר של שבת- פשוט מאוד וטעים במיוחד.

המרכיבים ל 4 סועדים:
- בשר לחמין (מומלץ טרי) (שפונדרה או צלעות)
- 1 מעיים (קישקע)
- תפוחי אדמה קטנים (כמה שנכנס בסיר)
- בערך כוס שעועית לבנה
- בערך כוס גריסי פנינה
- 1 בצל מקולף
- ביצים מבושלות עם קליפות בצל אדום כמספר הסועדים(על מנת שייקבלו צבע חום)
- 2 כפות דבש
- 1 תיונים של תה רגיל
- 5 שיני שום כתושות
- תבלון (לפי הטעם): פלפל שחור, פפריקה, מלח, גריל עוף.
- 1 עצם בקר
- מים לכיסוי הסיר
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את השעועית למשך לילה שלם במים.
-
02.
בסיר שבו נבשל את החמין שמים את השעועית ללא המים, את הגריסים, את הבצל ואת השום הכתוש, התבלינים, הבשר, תפוחי האדמה ואת הביצים הקשות ללא קליפות הבצל. מערבבים מעט.
-
03.
מתחילים לבשל על אש גדולה עד הרתיחה.
-
04.
לאחר הרתיחה מקטינים את האש ומוסיפים את הקישקע (אם זה קישקע קנוי, רצוי קודם לדקור אותו במזלג, על מנת שלא יתפרק).
-
05.
ממשיכים לבשל על אש קטנה לילה שלם (או בגז, או בתנור, או בפלטה). רצוי לכסות במגבת.
-
06.
בודקים לפחות פעם אחת בלילה איך מתבשל.
-
07.
בבוקר מגישים.אוהביםחמין מרוקאי? חייבים לנסות את המתכון הבא>>