שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני - מנה מרשימה! | השף הלבן

שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני

מאפה מעולה שאפשר לגלגל לרולדה בפילו או להכין כמנה אישית (כמו בצילום) שהופכת אותו למנה ראשונה חגיגית. מילוי הדלעת-סויה נפלא גם לקישים.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 1/3 כוס שמן זית לטיגון והברשה
  • 2 בצלים קלופים קצוצים
  • 4 כוסות דלורית או דלעת קלופה חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
  • מלח ופלפל
  • 4 שיני שום קלופות קצוצות
  • קורט אגוז מוסקט
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1/2 מיכל ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי או שום שמיר "תנובה ALTERNATIVE"
  • 5 דפי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים דלורית, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות עד שהדלורית מתרככת מעט. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מרווה ותימין ומטגנים עוד דקה. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כ 10 דקות עד שהדלורית רכה והנוזלים מתאדים (אם נותרו נוזלים מסירים את המכסה בדקת הבישול האחרונה). מצננים.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 02.

    מעבירים את התערובת המצוננת לקערה, מוסיפים סויה בסגנון גבינה לבנה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 03.

    משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, חוצים אותו, מברישים בשמן ומקפלים כל מחצית לחצי כך שנוצר ריבוע. שמים 2 כפות מילוי בכל ריבוע, אוספים את השוליים למרכז ומהדקים, מעבירים לתבנית מאפינס ומסדרים את ה"שקית" כך ש"תשב" בתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר העלים והמילוי.

  • 04.

    אופים 20-25 דקות עד שהפילו מזהיב. מחלצים כל "שקית" מהתבנית ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.