קולוקיט'ה - דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית | השף הלבן

קולוקיט'ה – דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית

מתיקות הדלעת המתובלת בדבש משתלבת נפלא עם בולגרית מלוחה. מנה צמחונית חמה-קרה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוקיט'ה - דלעת צלויה עם יוגורט ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 700 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות דבש + 1 כף להגשה
  • 1 כף מים רותחים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים פיראוס
  • 3-4 כפות גבינה בולגרית 24% פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים את פרוסות הדלעת בתבנית.

  • 02.

    מערבבים שום, דבש, מים, אורגנו, מלח, פלפל ומורחים את פרוסות הדלעת מכל הצדדים. צולים 30 דקות עד שהדלעת רכה ומזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מעבירים את הדלעת הצלויה לצלחת הגשה, יוצקים יוגורט, מפזרים בולגרית, יוצקים שמן זית ומעט דבש ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.