פאי ירקות חורפי
אפרת ליכטנשטט משתפת אותנו במתכון לפאי ירקות יפיפה שיתאים לאירוח או לארוחת ערב

המרכיבים ל 8:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה (חשוב שתישאר קרה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חמאת "תנובה"
- 1 בצל קצוץ
- 1 כרישה קצוצה
- 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
- 2 מקלות סלרי קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית קארי
- ¼ כפית קינמון (לא חובה)
- 1 כוס אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
- 300 גרם ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 300 גרם מדליוני תרד מוקפאים "סנפרוסט"
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן "השף הלבן"
- ¼ כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב תבנית בגודל 25/25 ס״מ.
-
02.
במחבת גדולה מחממים שמן וחמאה ומטגנים בצל, כרישה, גזר וסלרי כ-10 דקות עד שהם נהיים רכים. מוסיפים שום ואח"כ את יתר התבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את האפונה והברוקולי ומערבבים כשתי דקות. לבסוף, מוסיפים את התרד ומאדים אותו כדקה.
טיימר מופעל
-
03.
בכלי נפרד טורפים שמנת וקמח ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה, מבשלים כדקה ומכבים את האש.
-
04.
מצננים את התערובת כחצי שעה ומעבירים אותה לתבנית המשומנת. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
05.
חותכים את הבצק לרצועות בעובי 3 ס״מ ויוצרים על גבי הפאי דוגמת שתי וערב. מהדקים את קצות הבצק לתבנית.
-
06.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ופריך.
טיימר מופעל