פאי ירקות חורפי | השף הלבן

פאי ירקות חורפי

אפרת ליכטנשטט משתפת אותנו במתכון לפאי ירקות יפיפה שיתאים לאירוח או לארוחת ערב

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי ירקות חורפי
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 8:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה (חשוב שתישאר קרה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חמאת "תנובה"
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית קארי
  • ¼ כפית קינמון (לא חובה)
  • 1 כוס אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 300 גרם ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • 300 גרם מדליוני תרד מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן "השף הלבן"
  • ¼ כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית בגודל 25/25 ס״מ.

  • 02.

    במחבת גדולה מחממים שמן וחמאה ומטגנים בצל, כרישה, גזר וסלרי כ-10 דקות עד שהם נהיים רכים. מוסיפים שום ואח"כ את יתר התבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים את האפונה והברוקולי ומערבבים כשתי דקות. לבסוף, מוסיפים את התרד ומאדים אותו כדקה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בכלי נפרד טורפים שמנת וקמח ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה, מבשלים כדקה ומכבים את האש.

  • 04.

    מצננים את התערובת כחצי שעה ומעבירים אותה לתבנית המשומנת. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    חותכים את הבצק לרצועות בעובי 3 ס״מ ויוצרים על גבי הפאי דוגמת שתי וערב. מהדקים את קצות הבצק לתבנית.

  • 06.

    אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ופריך.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.