סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים
מנה חגיגית שהמילוי שלה יכול לשמש גם כמילוי לקיש או ללזניה
המרכיבים ל8:
- 4 זוקיני (עם הקליפה הכהה) או קישואים מוצקים
- מלח ופלפל
- 1 כפית תימין
- שמן זית
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" (פחות כף)
- 1 ביצה
- 200 גרם תרד סנפרוסט מופשר ומסונן היטב מנוזלים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית קליפת לימון
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח, פלפל לבן
- 2-3 כפות צנוברים
- 1 כף מסקרפונה "השף הלבן"
- 2 כפות יוגורט תנובה
- מלח, פלפל לבן
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזאית או כפית כך שישארו דפנות שלמים בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים בעזרת סכין חדה את הבסיס של כל חצי קישוא - מורידים מילימטר כך שישכב יציב בתבנית (את תוכן הקישואים מוסיפים למרקים).
-
02.
מברישים את חצאי הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וזורים תימין. מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בנתיים מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ביצה ותרד. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
ממלאים את סירות הקישואים במילוי ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה. אופים 25 דקות נוספות עד שהקישואים רכים ומזהיבים.
טיימר מופעל
-
05.
טורפים מסקרפונה, יוגורט, מלח ופלפל לקרם. אם צריך מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים לקבלת מרקם של רוטב. מזלפים על הקישואים. בוזקים פטרוזיליה ומגישים