סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים | השף הלבן

סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים

מנה חגיגית שהמילוי שלה יכול לשמש גם כמילוי לקיש או ללזניה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

  • 4 זוקיני (עם הקליפה הכהה) או קישואים מוצקים
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית תימין
  • שמן זית
למילוי:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" (פחות כף)
  • 1 ביצה
  • 200 גרם תרד סנפרוסט מופשר ומסונן היטב מנוזלים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית קליפת לימון
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח, פלפל לבן
  • 2-3 כפות צנוברים
להגשה:
  • 1 כף מסקרפונה "השף הלבן"
  • 2 כפות יוגורט תנובה
  • מלח, פלפל לבן
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזאית או כפית כך שישארו דפנות שלמים בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים בעזרת סכין חדה את הבסיס של כל חצי קישוא - מורידים מילימטר כך שישכב יציב בתבנית (את תוכן הקישואים מוסיפים למרקים).

  • 02.

    מברישים את חצאי הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וזורים תימין. מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בנתיים מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ביצה ותרד. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 04.

    ממלאים את סירות הקישואים במילוי ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה. אופים 25 דקות נוספות עד שהקישואים רכים ומזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    טורפים מסקרפונה, יוגורט, מלח ופלפל לקרם. אם צריך מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים לקבלת מרקם של רוטב. מזלפים על הקישואים. בוזקים פטרוזיליה ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(4)