סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים | השף הלבן

סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים

מנה חגיגית שהמילוי שלה יכול לשמש גם כמילוי לקיש או ללזניה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות זוקיני במילוי תרד, מסקרפונה וצנוברים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 4 זוקיני (עם הקליפה הכהה) או קישואים מוצקים
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית תימין
  • שמן זית
למילוי:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" (פחות כף)
  • 1 ביצה
  • 200 גרם תרד סנפרוסט מופשר ומסונן היטב מנוזלים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית קליפת לימון
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח, פלפל לבן
  • 2-3 כפות צנוברים
להגשה:
  • 1 כף מסקרפונה "השף הלבן"
  • 2 כפות יוגורט תנובה
  • מלח, פלפל לבן
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזאית או כפית כך שישארו דפנות שלמים בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים בעזרת סכין חדה את הבסיס של כל חצי קישוא - מורידים מילימטר כך שישכב יציב בתבנית (את תוכן הקישואים מוסיפים למרקים).

  • 02.

    מברישים את חצאי הקישואים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וזורים תימין. מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 20 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    בנתיים מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ביצה ותרד. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 04.

    ממלאים את סירות הקישואים במילוי ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה. אופים 25 דקות נוספות עד שהקישואים רכים ומזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 05.

    טורפים מסקרפונה, יוגורט, מלח ופלפל לקרם. אם צריך מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים לקבלת מרקם של רוטב. מזלפים על הקישואים. בוזקים פטרוזיליה ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.