סינייה ירקות וטחינה - מתכון מאת השפית אינס ינאי | השף הלבן

סינייה ירקות וטחינה

הכי קל, הכי טעים: ירקות מגוונים אפויים עם טחינה שיהפכו כל ארוחה לפסטיבל צבעוני וטעים במיוחד. לא תאמינו כמה קל להכין, וכמה מהר היא תיגמר

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סינייה ירקות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 3 מנות:

  • 1 שקית לקט פסטיבל ירקות לתנור "סנפרוסט"
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי הטחינה:
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון שלם
  • מים עד ליצירת טחינה דלילה
להגשה:
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: תבנית אפייה עגולה בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת מחממים שמן זית ומסיפים לקט הירקות. מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים כ- 7 דקות.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 02.

    מעבירים את הלקט לתבנית אפייה עגולה בינונית.

  • 03.

    מכינים טחינה דלילה יחסית ושופכים על הירקות בתבנית.

  • 04.

    אופים כ-25 דקות ב- 200 מעלות עד שהטחינה נקרשת ומשחימה מעט.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 05.

    מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה טבעונית היא מנת הסינייה המקומית. אז קבלו מתכון מקורי ומפנק לסינייה הערבית המפורסמת. הכי קל, הכי טעים: ירקות מגוונים אפויים עם טחינה שיהפכו כל ארוחה לפסטיבל צבעוני וטעים במיוחד. לא תאמינו כמה קל להכין, וכמה מהר היא תיגמר. מדובר במתכון שלא תעזבו בזמן הקרוב.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.