סינייה ירקות וטחינה
הכי קל, הכי טעים: ירקות מגוונים אפויים עם טחינה שיהפכו כל ארוחה לפסטיבל צבעוני וטעים במיוחד. לא תאמינו כמה קל להכין, וכמה מהר היא תיגמר

המרכיבים ל 3 מנות:
- 1 שקית לקט פסטיבל ירקות לתנור "סנפרוסט"
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מלימון שלם
- מים עד ליצירת טחינה דלילה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מחממים שמן זית ומסיפים לקט הירקות. מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים כ- 7 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הלקט לתבנית אפייה עגולה בינונית.
-
03.
מכינים טחינה דלילה יחסית ושופכים על הירקות בתבנית.
-
04.
אופים כ-25 דקות ב- 200 מעלות עד שהטחינה נקרשת ומשחימה מעט.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
-
06.
בתאבון!
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה טבעונית היא מנת הסינייה המקומית. אז קבלו מתכון מקורי ומפנק לסינייה הערבית המפורסמת. הכי קל, הכי טעים: ירקות מגוונים אפויים עם טחינה שיהפכו כל ארוחה לפסטיבל צבעוני וטעים במיוחד. לא תאמינו כמה קל להכין, וכמה מהר היא תיגמר. מדובר במתכון שלא תעזבו בזמן הקרוב.