מתכון מלנזנה פרמיג'יאנה | השף הלבן

מלנזנה פרמיג'יאנה

הישר מהמטבח האיטלקי קבלו מאפה שכבות טעים של חצילים וגבינת פרמזן

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלנזנה פרמיג'יאנה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל3-4 מנות:

  • 2 חצילים, שטופים
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פחית (800 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1 כוס (כ-125 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען, מפורקת לגושים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את החצילים לאורך ומניחים בתבנית אפייה עמוקה. מושחים את החצילים בשמן זית וצולים בתנור עד שהחצילים רכים ושחומים, כ-35-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    בינתיים, מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. מטגנים את שיני השום כדקה. מוסיפים את העגבניות עם הנוזל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל,מכסים ומבשלים מעל אש קטנה 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    יוצקים את הרוטב מעל החצילים, מפזרים מעל את גבינת הכנען וגבינת הפרמזן המגוררת.

  • 05.

    מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים את פרורי הלחם עם מעט שמן זית. מפזרים מעל החצילים ואופים בתנור עד שהגבינות נמסו והרוטב מבעבע, כ- 20 דקות. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(592)