מלנזנה פרמיג'יאנה
הישר מהמטבח האיטלקי קבלו מאפה שכבות טעים של חצילים וגבינת פרמזן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 2 חצילים, שטופים
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פחית (800 גרם) עגבניות קצוצות
- 1 כוס (כ-125 גרם) גבינת גבע-פרמזן קולקשן מגוררת
- 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען, מפורקת לגושים
- 5 כפות פירורי לחם
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את החצילים לאורך ומניחים בתבנית אפייה עמוקה. מושחים את החצילים בשמן זית וצולים בתנור עד שהחצילים רכים ושחומים, כ-35-40 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים, מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. מטגנים את שיני השום כדקה. מוסיפים את העגבניות עם הנוזל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל,מכסים ומבשלים מעל אש קטנה 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את הרוטב מעל החצילים, מפזרים מעל את גבינת הכנען וגבינת הפרמזן המגוררת.
-
05.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים את פרורי הלחם עם מעט שמן זית. מפזרים מעל החצילים ואופים בתנור עד שהגבינות נמסו והרוטב מבעבע, כ- 20 דקות. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים