מליצאנס טיגניטס – פרוסות חציל אפויות עם עגבניות קצוצות ומעודנת
שוב מנצחת הפשטות עם 3 מרכיבים שמתחברים באופן מושלם יחד: חצילים, עגבניות ובולגרית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מלח, פלפל
- שמן זית
- 4-5 פרוסות גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס"
- למתבל עגבניות:
- 2 עגבניות מגוררות גס
- 1 כפית אורגנו טרי או מיובש
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים את פרוסות החציל בתבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים מלח ופלפל ומברישים או מרססים בשמן זית. אופים כ 25 דקות עד הזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור אך משאירים אותו עובד. הופכים את פרוסות החציל, מברישים או מרססים שמן זית ואופים 20 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את מרכיבי מתבל העגבניות. מניחים את פרוסות החציל על צלחת הגשה, מניחים על כל פרוסה פרוסת מעודנת וכפית גדושה מתבל ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים