מתכון כרובית צלויה בתנור עם רוטב לבנה ועשבי תיבול | השף הלבן

כרובית צלויה בתנור עם רוטב לבנה ועשבי תיבול

מתכון נהדר ועשיר בטעמים לכרובית ברוטב גבינת לבנה.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית צלויה בתנור עם רוטב לבנה ועשבי תיבול
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 כרובית שלמה, שטופה וללא העלים הירוקים
  • 1/3 כוס שמן זית + להגשה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כף אבקת פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • גבינת לבנה 5% של פיראוס
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    במקביל, ממלאים סיר גדול עם 8 כוסות מים, שמן זית, מיץ לימון, אבקת פלפל צ'ילי גרוס ועלה דפנה ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מניחים בזהירות את ראש הכרובית במים הרותחים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך 15-20 דקות. מדי פעם הופכים את הכרובית לבישול אחיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הכרובית מהמים הרותחים ומניחים בתבנית. צולים את הכרובית בתנור 30-40 דקות, עד שהיא צלויה היטב ומקבלת גוון שזוף עמוק.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    בקערה, מניחים את גבינת הלאבנה עם 1/3 כוס מים. מערבבים היטב לגבינה במרקם נוזלי.

  • 06.

    מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הלאבנה הנוזלית ומפזרים מעל עלי פטרוזיליה. מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל מגישים מיד.  

הכנת? כאן מדרגים
(218)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.