מתכון ירקות צלויים במרינדה | השף הלבן

ירקות צלויים במרינדה

הגריל חם? מצויין: הכינו בזריזות את המרינדה, תבלו את הירקות והניחו על האש

מאת: אבשלום די-נור
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים במרינדה

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 1 חציל קטן פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות עבות
  • 3 קישואים שטופים ופרוסים לאורכם
  • 6 פטריות גדולות ללא הגבעולים
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 מ"ל מיץ לימון
  • 10 גרם עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את כל הירקות בתוך קערה.

  • 02.

    בקערה נפרדת, מערבבים היטב למשרה את השמן, הלימון, השום והבזיליקום.

  • 03.

    שופכים את המשרה על הירקות ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.

  • 04.

    מחממים את הגריל (מחוץ לבית) לחום גבוה.

  • 05.

    מניחים את הירקות שהושרו על הגריל, מעל מקור החום.

  • 06.

    צולים את הירקות כ 2-3 דקות מכל צד, תוך הברשה מתמידה בנוזלי המשרה, ומגישים.  

    טיימר מופעל

    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(53)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.