חציל קלוי עם צזיקי סויה שמכינים בקלות! | השף הלבן

חציל קלוי עם צזיקי סויה

קלאסיקה ים תיכונית בגרסה טבעונית. הצזיקי נפלא גם עם לחם קלוי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חציל קלוי עם צזיקי סויה
צילום: נעמה רן
  • 4 חצילים טריים
  • מלח, פלפל
  • 4 כפיות שמן זית
  • לצזיקי:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 מלפפון קצוץ דק דק או מגורר על מגררת גסה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הצזיקי ושומרים במקרר.

  • 02.

    שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים, כ-4 דקות מכל צד (4 צדדים) עד שהחציל רך והקליפה שרופה. קולפים את החצילים (משאירים אותם שלמים עם העוקץ), מנקזים מנוזלים ומניחים על מגש או צלחת גדולה.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    חוצים את החציל לאורכו, ממליחים, מפלפלים, מזלפים שמן זית, יוצקים צזיקי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.