גירוס – שיפודי ירקות על פרוסות בולגרית
גירסה צמחונית לשיפודים: ירקות צלויים על פרוסות בולגרית על פיתה קלויה. ארוחת ערב אחרת
המרכיבים ל 4-6:
- 1 זוקיני חתוך לקוביות
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול קלוף חתוך לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 מיכל (250 גרם) גבינה בולגרית 5% פיראוס, פרוסה לפרוסות
- 2 כפיות שום יבש טחון או 5 שיני שום כתושות
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף אורגנו יבש
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל
- להגשה: 2-3 פיתות פתוחות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הירקות בקערת זכוכית. מערבבים את מרכיבי ההברשה, יוצקים חצי מהכמות על הירקות ומערבבים כך שכל הירקות יצופו. מכניסים למיקרו ל 5 דקות, מוציאים, מערבבים ומכניסים לעוד 5 דקות עד שהבטטה מתרככת (אך לא רכה ממש) ואפשר לנעוץ בה מזלג. אם לא רוצים להשתמש במיקרו מאדים את הירקות כ 12 דקות עד ריכוך חלקי.
טיימר מופעל
-
02.
משחילים את הירקות על שיפודים. מברישים אותם ואת הפיתות הפתוחות וצולים על פלנצ'ה או מחבת פסים כ 10 דקות מכל צד עד שהירקות צרובים ורכים. במהלך הצלייה מניחים סיר כבד על הירקות המשופדים כדי להדק אותם אל הפלנצ'ה או המחבת. צורבים גם את חצאי הפיתות 2-3 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים על כל חצי פיתה 2 פרוסות בולגרית ומעל 2-3 שיפוד ירקות.