צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח - טעים וקל להכנה | השף הלבן

צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח

המתכון הכי ממכר בפסח הקרוב: צ'אנקים של פאקנים וטופי קרמל של עדי קלינגהופר שמכינים עם שמנת מתוקה של השף הלבן

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל20-25 יחידות:

  • 300 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם סוכר דמררה קלאסי
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס ריוויון תנובה
  • קורט מלח / מלח ים
  • 50 גרם חמאה רכה של תנובה
  • 200 גרם פקאן קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת רחבה מניחים סוכר לבן, סוכר דמררה, שמנת מתוקה וריוויון. מעבירים את המחבת לגז, מוסיפים סוכר חום כהה, מקרמלים על אש נמוכה ותוך כדי מערבבים.

  • 02.

    לאחר מספר דקות הנוזל יתחיל לבעבע, תמשיכו לערבב, עד שהנוזל מעט מסמיך זה ייקח לכם 5-6 דקות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים היטב.

  • 04.

    לאחר המסת החמאה מוסיפים את הפקאנים, מערבבים במשך כ-2 דקות עם מרית עד ציפוי מלא של כל הפקאנים, אם בשלב זה הקרמל עדיין נוזלי מאוד משאירים לבישול על הגז 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד (בהתחלה יופיעו בועות וזה יבעבע, ממשיכים לערבב ולאחר מספר דקות נקבל רוטב מעט יציב יותר. התהליך הזה ייקח בין 8-12 דקות.)

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    ועכשיו בזריזות, לוקחים כף מהקרמל עם הפקאנים ומניחים על נייר אפייה בעזרת כף נוספת, כך עושים עם כל הפקאנים עד שנקבל צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל בסגנון חופשי. כדאי לעשות את התהליך הזה בזריזות כדי שהקרמל לא יתייצב במחבת.

  • 06.

    מניחים בצד מספר דקות עד התייצבות של הקרמל.

  • 07.

    מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)