מתכון פרחי קצפיות | השף הלבן

פרחי קצפיות

קינוח יפיפה ואישי להגשה באירועים מיוחדים ובחג

מאת: אורי עציוני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרחי קצפיות

המרכיבים ל 30-50:

למרנג-
  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • כוס סוכר דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • וניל
לקרם שוקולד
  • 225 גרם שוקולד חלב איכותי
  • מיכל שמנת להקצפה השף הלבן
  • כף גדושה קפה נמס
  • מעט ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המרנג:

  • 02.

    מקציפים חלבונים במהירות גבוה עם קורט מלח. כשמתחיל להיות קצף לבן מוסיפים באיטיות רבה את הסוכר . כל פעם כף עד שנטמע לחלוטין.

  • 03.

    ממשיכים עד קבלת קצף נוקשה.

  • 04.

    ממלאים שקית זילוף

  • 05.

    מזלפים על תבנית מכוסה בנייר אפיה פרחים : תחילה מזלפים שבלול בקוטר 2 סמ ואז ממשיכים לזלף בעיגולים על שולין כך שתיוותר מעין כוסית קטנה של מרנג.

  • 06.

    מזלפים באופן זהה 30-50 כוסיות ואופים בחום של 80-90 מעלות מספר שעות עד שיבש לחלוטין. הכנת הקרם: מרתיחים שמנת עם קפה ושופכים כעל השוקולד השבור לקוביות. מערבבים עד קבלת קרם חלק . מצננים לילה במקרר הרכבת הפרחים:

  • 07.

    סמוך להגשה מסדרים קצפיות על מגש עגול.

  • 08.

    מעבירים את הקרם לקערת המערבל . אם צריך ממתינים מעט שיתרכך בטמפ החדר. מוסיפים ברנדי או ליקר ומקציפים עד קבלת מוס בהיר ואווריר אך יציב.

  • 09.

    מזלפים לתוך כל כוסית קרם עד מעל גובה שולי הכוסית.  

הכנת? כאן מדרגים
(94)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.