מתכון פנה קוטה דבש ופיסטוקים | השף הלבן

פנה קוטה דבש ופיסטוקים

קינוח אלגנטי, מרשים ועשיר בטעמים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנה קוטה דבש ופיסטוקים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל8 מנות:

  • ½ 1 כפיות אבקת ג'לטין
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
  • ½ מקל וניל, חצוי לאורך
  • ¼ כוס דבש
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס פיסטוקים, קלופים וקלויים במחבת יבשה, קצוצים גס
  • דבש
להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערית קטנה, מניחים את אבקת הג'לטין והמים הקרים ומניחים בצד כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    משמנים קלות תבניות שקעים.

  • 03.

    בסיר קטן, מניחים את השמנת המתוקה, מקל וניל ודבש ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים את הסיר מהאש, מוציאים את מקל הוניל ובעזרת מקציף ידני טורפים את הבלילה. מוסיפים את הקערית עם המים והג'לטין ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה, כ-1 דקה. מוסיפים את החלב וטורפים היטב.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה לתבניות, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4 שעות או למשך הלילה.

  • 05.

    לפני ההגשה, מעבירים סכין חדה בשולי התבנית והופכים על צלחת הגשה.

  • 06.

    יוצקים מעל הפנה קוטה מעט דבש ומפזרים את הפיסטוקים הקלויים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(247)