מתכון עוגת מוס שוקולד לבן | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד לבן

קינוח טעים ומרשים לחובבי השוקולד הלבן (אבל לא רק…)

מאת: עירית ל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד לבן

המרכיבים ל 12 פרוסות:

  • 125 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 2 כפות קקאו
  • 75 גרם חמאה מומסת, פושרת
למוס:
  • 350 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק מאוד
  • 3 כפות חלב
  • 1 כפית ליקר תפוזים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לרוטב פטל (לא חובה):
  • 1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
  • 2-3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס: במיכל מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקקאו לאבקה דקה (כ-1 כוס). מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מכסים ומניחים במקרר לייצוב לפחות 1 שעה.

  • 02.

    הכנת המוס: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד הלבן, החלב והליקר, וממיסים על אמבט מים ("בן מארי") תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר-חמים.

  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים 1/4 מהקצפת לתערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת. יוצקים לתבנית. מכסים ומייצבים במקרר כמה שעות או ללילה.

  • 04.

    הכנת רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב במסננת, כדי להיפטר מהגרגרים הקשים.

  • 05.

     מעבירים סכין קטנה חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים של התבנית ומשחררים את הקפיץ. פורסים לפרוסות דקות בסכין חמה ומגישים עם רוטב פטל ליד.

הכנת? כאן מדרגים
(63)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.