מוצ'י במילוי גלידת וניל ביתית
ביפן מדובר בקינוח מסורתי, אבל לארץ המוצ'י הגיע לא מזמן והפך ללהיט אמיתי! ניתן להגיש אותו בכל מיני צורות וטעמים, אך זוהי הגרסה הכי מפנקת- מוצ'י במילוי גלידה

המרכיבים ל 6-8:
- 1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- ½ פחית חלב מרוכז ממותק
- ¾ כוס קמח אורז דביק
- ¾ כוס מים
- ¼ כוס סוכר לבן
- קורנפלור, לקימוח
- להגשה: אבקת פולי סויה (קינאקו), אגוזים קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הגלידה, מקציפים במיקסר את קרם הוניל לקרם יציב. מקפלים לתוכו את החלב המרוכז עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת. מעבירים לקופסא ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
-
02.
בעזרת כף גלידה קטנה או 2 כפיות, יוצרים כדורי גלידה קטנים יחסית ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר אפייה/ניילון נצמד. מקפיאים את הכדורים עד שהם קפואים לחלוטין.
-
03.
להכנת הבצק, מניחים את קמח האורז הדביק, המים והסוכר בקערה גדולה שניתן לחמם במיקרוגל.
-
04.
טורפים היטב את כל החומרים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחממים במיקרוגל במשך דקה.
-
05.
מוציאים את הקערה, מערבבים היטב בעזרת מרית, מכסים שוב בניילון ומחממים למשך דקה נוספת. מוציאים את הקערה, מערבבים שוב ומחממים את התערובת לדקה שלישית ואחרונה. בשלב הזה נוצר בצק דביק. שימו לב שהקערה חמה מאוד.
-
06.
על משטח העבודה מפזרים באחידות קורנפלור (ניתן להעזר במסננת). מניחים את הבצק הדביק על הקורנפלור ומפזרים בנדיבות עוד קורנלפור על הבצק ועל המערוך. מרדדים את הבצק לעלה דק ומוודאים שהבצק לא נדבק למשטח העבודה.
-
07.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים למשך חצי שעה לפחות.
-
08.
להרכבת המוצ'י, מוצאים את הבצק הקר וקורצים עיגולים גדולים (בערך בקוטר 8 ס"מ, אך זה תלוי גם בגודל כדורי הגלידה). מניחים את עיגול הבצק על יריעת ניילון נצמד ושמים במרכז הבצק כדור גלידה קפוא. סוגרים את הבצק סביב הגלידה וסוגרים סביב הכדור את הניילון הנצמד. מהדקים היטב את הניילון סביב המוצ'י ומעבירים מייד למקפיא. מקפיאים למשך 3 שעות לפחות.
-
09.
לפני ההגשה מסירים את הניילון סביב המוצ'י ומפזרים מעט אבקת פולי סויה או אגוזים קצוצים.