כוסות דלגונה, קפה וקרם מסקרפונה
הפכנו את הטרנד הכי חם של השנים האחרונות לקינוח כוסות מיוחד לשבועות! שכבות של קרם מסקרפונה, קרם קפה ושברי עוגיות דלגונה (כן, האלה מהטיקטוק) שמכינים בקלות
המרכיבים ל6 כוסות אישיות:
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" (או 2 מכלים - 500 מ"ל סה"כ - קצפת צמחית "השף הלבן" לגרסה טבעונית)
- 2 כפיות תמצית או מחית וניל
- 8 כפות אבקת סוכר
- 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" (או 2 מכלים - 500 גרם - ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
- 2 מנות אספרסו או 4 כפות קפה מגורען מומס ב-2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. שמים במחבת סוכר, מחממים על להבה בינונית ובוחשים כל הזמן בעזרת שיפוד עץ. כשהסוכר נמס ומזהיב, מוסיפים אבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שהסוכר משנה את צבעו ומתמלא בועות אוויר. מעבירים לתבנית, מצננים לחלוטין ושוברים לפירורים גסים.
-
02.
מעבירים את מרכיבי הקרם לקערת מערבל ומקציפים לקרם רך. מעבירים כשליש מהקרם לקערה נפרדת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם נוזל הקפה.
-
03.
להרכבת המנה שמים בכל כוס הגשה פירורי עוגיות דלגונה, מעליהן קרם שמנת, על הקרם מפזרים שכבת פירורי עוגיות דקה ומסיימים בקרם קפה. בוזקים עוד כף של פירורי עוגיות ושומרים בקירור עד להגשה.