כדורי שוקולד
כדורי שוקולד עשירים וקלים להכנה
המרכיבים ל30 כדורי שוקולד:
- 1 מיכל שמנת להקצפה "השף הלבן"
- 1/4 כוס חלב
- 20 גרם חמאת תנובה
- 1 חפיסת שוקולד מריר
- 1 חפיסת שוקולד חלב
- חבילה וחצי של פתיבר וניל
- 100 גרם קוקוס טחון לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר קטן ממיסיםאת השמנת, החלב, החמאה והשוקולד עד לתערובת אחידה ונוזלית.
-
02.
במקביל מרסקים את הפתיבר במעבד מזון.
-
03.
בקערה מערבבים היטב את תערובת השוקולד והפתיבר ומכניסים למקרר לרבע שעה.
-
04.
קולים את הקוקוס על מחבת לדקה-שתיים מבלי שיישרף.
-
05.
יוצרים מהתערובתכדורים וטובלים כל כדור בתערובת הקוקוס.רוצים לנסות עוד גירסא למתכון?
הידעת?
כדורי שוקולד (chokladbollar) כל כך פופולריים בשוודיה, עד שיש להם חג משלהם בכל שנה ב-11 במאי בשם Chokladbollens Dag או ״יום כדורי השוקולד״. על אף המועד המיוחד, שוודים (וכל העולם למעשה) נהנים להכין כדורי שוקולד בכל עת של השנה, בעיקר כי הם כל כך טעימים ומשביעים לאכילה.
אחד היתרונות הכי המזמינים של כדורי שוקולד, הוא שניתן לשדרג אותם עם מגוון ציפויים: סוכריות, קוקוס ושוקולד מומס, או כל ציפוי שתבחרו. אז למעשה, איך מכינים כדורי שוקולד מוצלחים?
קודם כל, עוקבים אחרי המתכון שהבאנו לכדורי השוקולד האהובים בגרסה קלה להכנה. ניתן לגלגל את הכדורים גם בסוכריות צבעוניות. מומלץ להכין את המתכון יחד עם הילדים ולהנות מפעילות משותפת כיפית במיוחד!