מתכון חטיף בוטנים וקרמל | השף הלבן

חטיף בוטנים וקרמל

אוהבים בוטנים? נעמי אבליוביץ'משתפת אותנו במתכון לחטיף בוטנים מיוחד ופשוט מאד להכנה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיף בוטנים וקרמל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 20:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 350 גרם בוטנים טבעיים, קלופים וקלויים במחבת יבשה עד להשחמה
  • מלח ים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    במחבת גדולה מביאים לרתיחה סוכר, מים, חמאה וסילאן. מבשלים מעל חום בינוני- גבוה תוך כדי ערבוב לסירוגין במשך כעשר דקות, עד שהקרמל מקבל גוון עמוק ויש ריח מעט חרוך.

  • 03.

    מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. התערובת תבעבע, אל תיבהלו.

  • 04.

    במהירות ובזהירות מערבבים פנימה את הבוטנים. יוצקים את התערובת החמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות כף גדולה או מרית מורחים לשכבה אחידה.

  • 05.

    מפזרים מלמעלה מלח גס ומניחים להתקרר כ-30 דקות (אפשר גם במקרר).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    שוברים את הקרמל לחתיכות גסות, מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(158)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.