גלידת מלבי
אין כמו מלבי בקיץ, אז הפכנו אותו לגלידה! המתכון של אפרת ליכטנשטט לגלידת מלבי שמכינים בבית יהפוך את הקיץ שלכם למושלם
המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 1 כוס פטל קפוא (או טרי)
- 3-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
- 2 כפות מים
- שלוש טיפות תמצית מי ורדים
- 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן" קרה מאוד
- ½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
- 100 גרם מסקרפונה השף הלבן בטמפרטורת החדר
- ¼ כוס קוקוס טחון
- ¼ כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מעט את הפטל במיקרוגל (רק שלא יהיה קפוא, אין צורך שיהיה חם).
-
02.
שמים את הפטל במעבד מזון ומוסיפים מים, סוכר ומי ורדים. טוחנים למרקם חלק.
-
03.
מעבירים את המחית דרך מסננת כדי להפטר מהגרגרים
-
04.
מקררים במקרר כשעה בקערה שטוחה לקירור מהיר (אפשר גם חצי שעה במקפיא).
-
05.
מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ בניילון נצמד.
-
06.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
-
07.
מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
-
08.
מוסיפים את המסקרפונה וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת.
-
09.
מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית ממחית הפטל ומחצית מהקוקוס והפיסטוקים.
-
10.
מערבבים קלות בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת וכדי ליצור פסים בתערובת.
-
11.
מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
-
12.
מקשטים בכמה כפות מחית פטל ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש.
-
13.
מקשטים בקוקוס ובפיסטוקים שנשארו.
-
14.
מקפיאים 6-10 שעות לפני שמגישים. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
-
15.
הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.
-
16.
בתאבון!