גלידת מלבי - מתכון קיצי מאת השפית אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

גלידת מלבי

אין כמו מלבי בקיץ, אז הפכנו אותו לגלידה! המתכון של אפרת ליכטנשטט לגלידת מלבי שמכינים בבית יהפוך את הקיץ שלכם למושלם

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10 מנות:

למחית פטל:
  • 1 כוס פטל קפוא (או טרי)
  • 3-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
  • 2 כפות מים
  • שלוש טיפות תמצית מי ורדים
לגלידה:
  • 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן" קרה מאוד
  • ½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
  • 100 גרם מסקרפונה השף הלבן בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס קוקוס טחון
  • ¼ כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק אורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מעט את הפטל במיקרוגל (רק שלא יהיה קפוא, אין צורך שיהיה חם).

  • 02.

    שמים את הפטל במעבד מזון ומוסיפים מים, סוכר ומי ורדים. טוחנים למרקם חלק.

  • 03.

    מעבירים את המחית דרך מסננת כדי להפטר מהגרגרים

  • 04.

    מקררים במקרר כשעה בקערה שטוחה לקירור מהיר (אפשר גם חצי שעה במקפיא).

  • 05.

    מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ בניילון נצמד.

  • 06.

    במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).

  • 07.

    מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.

  • 08.

    מוסיפים את המסקרפונה וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת.

  • 09.

    מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים מחצית ממחית הפטל ומחצית מהקוקוס והפיסטוקים.

  • 10.

    מערבבים קלות בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת וכדי ליצור פסים בתערובת.

  • 11.

    מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.

  • 12.

    מקשטים בכמה כפות מחית פטל ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש.

  • 13.

    מקשטים בקוקוס ובפיסטוקים שנשארו.

  • 14.

    מקפיאים 6-10 שעות לפני שמגישים. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

  • 15.

    הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.

  • 16.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.