גלידת יוגורט אוכמניות
גלידת יוגורט אוכמניות, קינוח איכותי וטעים במיוחד

המרכיבים ל 10:
- 1 כוס אוכמניות קפואות - או פחות לפי הטעם
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מייפל טהור או מים
- 2 גביעי יוגורט חלב מלא 3.7% - 300 מ"ל
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
לחמם בסיר יחד את האוכמניות הסוכר והמייפל, אפשר במקום המייפל לשים מים עד שתסמיך התערובת ותקבל מרקם של סירופ מתוק.
-
02.
לטעום ולבדוק מתיקות מול חמיצות אם נעימה לחך.
-
03.
לצנן את התערובת, להוסיף לה את שאר המרכיבים.
-
04.
לאחר שהות וצינון במקרר להעבירה למכונת הגלידה לפי הוראות היצרן.
הידעת?
הערה: אפשר בהחלט לוותר על השמנת המתוקה, אפשר גם להוסיף כף או שתיים של ליקר מתאים לתערובת. אמנם מרבית גלידות המכונה עדיף לאכול מיד ושמירה בפריזר הופכת אותן לאבנים, אבל זו שמרה על מרקם נוח ל"חציבה" למחרת ולא התקרחה (מלשון קרח) וגם שבועיים אחרי בקופסה סגורה נשמרה נפלא. אפשר לשנות כמובן את טעמה הבסיסי עם פרי אחר או להשאירה בטעם וניל חמצמץ וגם לדחוס לתבניות ארטיק אישיות לילדים.