קינוח בקלוואה ביתית עם קצפת וגלידה | השף הלבן

בקלוואה עם קצפת וגלידה

קינוח קלאסי של אגוזים עם עלי פילו קריספיים עם טוויסט גלידה וקצפת שהופכת לקינוח מפנק בטירוף.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בקלוואה עם קצפת וגלידה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 8:

  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 150 גרם חמאה "תנובה"
סירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 קילו גלידה וניל שאוהבים.
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית "טורבו".

  • 02.

        מפשירים את הפילו לפי ההוראות על האריזה.

  • 03.

        בקערה מתאימה ממיסים את החמאה במיקרוגל.

  • 04.

        קוצצים את האגוזים והפיסטוקים לחתיכות קטנות מאוד.

  • 05.

        פורסים את עלי הפילו על משטח העבודה ובעזרת סכין חדה חותכים את כל הדפים לשני עיגולים בקוטר התבנית.

  • 06.

        מחלקים את כל העיגולים שיצאו לשלושה חלקים. מניחים דף פילו אחד בתבנית ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, מניחים מעליו דף נוסף, מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש הראשון של הדפים.

  • 07.

        מפזרים חצי מכמות האגוזים הקצוצים מעל שכבת דפי הפילו.

  • 08.

        מניחים מעל לשכבת האגוזים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש השני של דפי הפילו.

  • 09.

        מפזרים מעל דפי הפילו את החצי השני של האגוזים.

  • 10.

        מניחים מעל לאגוזים דף פילו ומורחים בחמאה, ממשיכים כך עם כל דפי הפילו שנשארו.

  • 11.

        אופים 25-35 דקות או עד שהבלקוואה מזהיבה מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 12.

        בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון עד להמסה מלאה של הסוכר במים, ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 13.

        מוציאים את הבקלוואה מהתנור ויוצקים מעליה את סירופ הסוכר.

  • 14.

        בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את שמנת הוניל ומקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.

  • 15.

        פורסים את הקלוואה ומזלפים קצפת מעל לכל פרוסה, מגישים עם כדור גלידה וניל שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.