בקלאווה בכוסות - מתכון לקינוח מאת השפית רחלי קרוט | השף הלבן

בקלאווה בכוסות

האורחים מגיעים בקרוב? קבלו רעיון מקורי של רחלי קרוט לקינוח: בקלאווה בכוסות עם קרם גבינה משגע שמכינים עם שמנת מתוקה של השף הלבן

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 130 גרם חמאה מומסת
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
לרוטב מי ורדים:
  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מי ורדים
  • מעט צבע מאכל אדום
גודל תבנית: כוסות הגשה אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית מערבבים את שערות הקדאיף עם חמאה מומסת ו-3 כפות אבקת סוכר.

  • 02.

    מפזרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה. מומלץ לערבב מדי פעם לאפייה אחידה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה אבל קצת רכה.

  • 04.

    מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד דקה עד שהגבינה נטמעת היטב בקצפת.

  • 05.

    קולים את הפיסטוקים מעט במחבת וקוצצים דק.

  • 06.

    להכנת הרוטב: מבשלים ביחד את כל המצרכים עד שהסוכר נמס לגמרי ומצננים היטב.

  • 07.

    מרכיבים: מכינים בכוסות שקופות שכבת קדאיף, שכבת מוס גבינה ושכבה דקה של פיסטוקים קצוצים.

  • 08.

    חוזרים על השכבות עד לגובה הכוס ומסיימים עם קרם גבינה ורוטב מי ורדים.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.