בקלאווה בכוסות
האורחים מגיעים בקרוב? קבלו רעיון מקורי של רחלי קרוט לקינוח: בקלאווה בכוסות עם קרם גבינה משגע שמכינים עם שמנת מתוקה של השף הלבן
המרכיבים ל 8 מנות:
- 300 גרם שערות קדאיף
- 130 גרם חמאה מומסת
- 6 כפות אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
- 1 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מי ורדים
- מעט צבע מאכל אדום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית מערבבים את שערות הקדאיף עם חמאה מומסת ו-3 כפות אבקת סוכר.
-
02.
מפזרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה. מומלץ לערבב מדי פעם לאפייה אחידה. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה אבל קצת רכה.
-
04.
מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד דקה עד שהגבינה נטמעת היטב בקצפת.
-
05.
קולים את הפיסטוקים מעט במחבת וקוצצים דק.
-
06.
להכנת הרוטב: מבשלים ביחד את כל המצרכים עד שהסוכר נמס לגמרי ומצננים היטב.
-
07.
מרכיבים: מכינים בכוסות שקופות שכבת קדאיף, שכבת מוס גבינה ושכבה דקה של פיסטוקים קצוצים.
-
08.
חוזרים על השכבות עד לגובה הכוס ומסיימים עם קרם גבינה ורוטב מי ורדים.
-
09.
בתאבון!