בננה ספליט
בננה ספליט – קינוח מפנק במיוחד שעשוי מגלידה על מצע בננה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 בננות בשלות, מקולפות וחצויות לאורכן
- ½ כוס שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
- מיכל גלידה איכותית בטעם אהוב
- סלסילת תותים, חתוכים לרבעים
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
לרוטב השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- 20 גרם חמאה רכה
- 2 כפות שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה חסנת חום מעל סיר אידוי כפול (אמבט מרים), מניחים את השוקולד הקצוץ והחמאה וממיסים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים לרוטב סמיך. מניחים בצד.
-
02.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.
-
03.
מניחים את הבננות החצויות בקעריות ומניחים לצידן 2 כדורי גלידה. מניחים תלוליות של הקצפת ומזליפים מעל את רוטב השוקולד.
-
04.
מפזרים מעל את רבעי התותים והשקדים הפרוסים ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים