מתכון בננה ספליט | השף הלבן

בננה ספליט

בננה ספליט – קינוח מפנק במיוחד שעשוי מגלידה על מצע בננה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בננה ספליט
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 בננות בשלות, מקולפות וחצויות לאורכן
  • ½ כוס שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • מיכל גלידה איכותית בטעם אהוב
  • סלסילת תותים, חתוכים לרבעים
לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
לרוטב השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • 20 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה חסנת חום מעל סיר אידוי כפול (אמבט מרים), מניחים את השוקולד הקצוץ והחמאה וממיסים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים לרוטב סמיך. מניחים בצד.

  • 02.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.

  • 03.

    מניחים את הבננות החצויות בקעריות ומניחים לצידן 2 כדורי גלידה. מניחים תלוליות של הקצפת ומזליפים מעל את רוטב השוקולד.

  • 04.

    מפזרים מעל את רבעי התותים והשקדים הפרוסים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(137)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.