ארטיקי פירות ויוגורט עזים
ארטיקים טבעיים וקלילים, שהילדים יכולים להשתתף בהכנתם.
המרכיבים ל5:
- לסירופ סוכר (לצנצנת קטנה – נשמרת זמן רב במקרר):
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מים מינרליים/מסוננים
- לארטיקים:
- 1 חבילה (300 גרם) תותי שדה קפואים של סנפרוסט
- 125 מ"ל (1/2 כוס) יוגורט עזים תנובה
- 50 מ"ל (1/5 כוס) סירופ סוכר (ראו לעיל)
הוראות הכנה:
-
01.
במקום תות שדה קפוא אפשר להשתמש במשקל זהה של פירות טריים לטעמכם, כגון אפרסק, מלון, תאנים וכו', מה שחשוב הוא לוודא שהמתיקות מספקת. אם לא, מוסיפים עוד כף סירופ סוכר.
-
02.
סירופ סוכר: שמים מים וסוכר בסיר קטן על אש גבוהה. מבשלים במשך 2 דקות תוך ערבוב אקראי עד שגרגירי הסוכר נמסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 55 דקות. מכבים ומצננים צינון מלא. מאחסנים בצנצנת במקרר עד לשימוש (עד חודש).
טיימר מופעל
-
03.
שמים תותי שדה קפואים (או פירות טריים) במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים.
-
04.
מוסיפים סירופ סוכר ויוגורט עזים ומרסקים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוודאים שהתערובת מתוקה דיה לטעמכם – ואף מעט מתוקה מדי. אם לא, מוסיפים עוד כף סירופ סוכר ומעבדים שוב. מעבירים לתבניות ארטיק, נועצים מקלות/כפיות ומקפיאים למשך לילה או 6 שעות לפחות לפני ההגשה.