מתכון ארטיקי פירות ויוגורט עזים | השף הלבן

ארטיקי פירות ויוגורט עזים

ארטיקים טבעיים וקלילים, שהילדים יכולים להשתתף בהכנתם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטיקי פירות ויוגורט עזים

המרכיבים ל5:

  • לסירופ סוכר (לצנצנת קטנה – נשמרת זמן רב במקרר):
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) מים מינרליים/מסוננים
  • לארטיקים:
  • 1 חבילה (300 גרם) תותי שדה קפואים של סנפרוסט
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) יוגורט עזים תנובה
  • 50 מ"ל (1/5 כוס) סירופ סוכר (ראו לעיל)

הוראות הכנה:

  • 01.

    במקום תות שדה קפוא אפשר להשתמש במשקל זהה של פירות טריים לטעמכם, כגון אפרסק, מלון, תאנים וכו', מה שחשוב הוא לוודא שהמתיקות מספקת. אם לא, מוסיפים עוד כף סירופ סוכר.

  • 02.

    סירופ סוכר: שמים מים וסוכר בסיר קטן על אש גבוהה. מבשלים במשך 2 דקות תוך ערבוב אקראי עד שגרגירי הסוכר נמסים. מביאים לרתיחה,  מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 55 דקות. מכבים ומצננים צינון מלא. מאחסנים בצנצנת במקרר עד לשימוש (עד חודש).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    שמים תותי שדה קפואים (או פירות טריים) במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים.

  • 04.

    מוסיפים סירופ סוכר ויוגורט עזים ומרסקים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוודאים שהתערובת מתוקה דיה לטעמכם – ואף מעט מתוקה מדי. אם לא, מוסיפים עוד כף סירופ סוכר ומעבדים שוב. מעבירים לתבניות ארטיק, נועצים מקלות/כפיות ומקפיאים למשך לילה או 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)