אפרסקים בגריל עם מסקרפונה ומייפל
קינוח קיץ שמשדך בין אפרסקים עסיסיים לקרם מסקרפונה קליל
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 5-6 אפרסקים מגולענים חצויים
- 3 כפות חמאה מומסת
- 3 כפות מייפל + להגשה
- לקרם מסקרפונה קולקשן :
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 2 כפות מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- להגשה: מייפל, קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הקרם ומעבדים לקרם חלק.
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מניחים את האפרסקים בתבנית. מערבבים חמאה ומייפל ומברישים את האפרסקים. אופים כ 20-25 דקות עד שהאפרסקים מזהיבים ומתרככים. (אם רוצים פסי חריכה מחממים פלנצ'ה משומנת, מברישים את החלק החתוך של הפרי ומניחים אותו על הפלנצה ל-3-4 דקות לפני הצלייה בתנור).
טיימר מופעל
-
03.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מייפל, קרם מסקרפונה ומעט קינמון.
הכנת? כאן מדרגים