עוגת גבינה פאי לימון

עוגת גבינה שהיא גם פאי לימון? החלום מתגשם. עוגה חגיגית שמתחילה בבסיס ביסקוויטים פריך, ממשיכה בשכבת גבינה עשירה ויציבה שמזכירה ניו יורק צ'יזקייק – ומעליה מגיע קרם לימון ביתי עם חמיצות מושלמת. את הכול חותמת קצפת קלילה להגשה. מדובר בקינוח שדורש קצת סבלנות, אבל כל שלב בו פשוט לביצוע והתוצאה מרשימה במיוחד – מושלמת לשולחן חג או לפינוק מרשים לסופ"ש.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה פאי לימון

המרכיבים ל 12-14 מנות:

לתחתית:
  • 200 גרם ביסקווטים
  • 100 גרם חמאה תנובה
  • 2 כפות חלב תנובה
לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 9%-5% תנובה
  • 1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 16-30% תנובה
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידה מלימון שלם
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • קרם לימון פטנט
  • 5 חלמונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 1 כוס (240 מ״ל) מיץ לימון טרי
  • גרידה מ-2 לימונים גדולים
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לקצפת:
  • 250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף סוכר (לא חובה)
  • 1 כפית מחית וניל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בקוטר 24 ס״מ בנייר אפייה, עיגול בתחתית ועוד פס על הדפנות.

  • 02.

    מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה מלאה במים.

  • 03.

    מחממים תנור ל-150 מעלות לא טורבו.

  • 04.

    במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים, חמאה וחלב לפירורים אחידים.

  • 05.

    משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.

  • 06.

    מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.

  • 07.

    לעוגה:

  • 08.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, וניל וסוכר וטורפים כדקה לתערובת אחידה.

  • 09.

    מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומוודאים שהן נטמעות היטב בבלילה.

  • 10.

    אפייה:

  • 11.

    מוזגים את בלילת הגבינה על התחתית, ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 12.

    מכניסים לתנור החם ואופים שעה ו45 דקות עד שהבלילה יציבה ומעט רוטטת.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור שעה נוספת (עם דלת סגורה).

  • 14.

    אחרי שעה מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 15.

    מכסים ומצננים לפחות שש עד השלב הבא.

  • 16.

    קרם לימון:

  • 17.

    מכינים קערה שעלייה יש מסננת.

  • 18.

    שמים בסיר קטן חלמונים וסוכר ומערבבים. מוסיפים את כל שאר החומרים.

  • 19.

    מבשלים הכל יחד כ5-10 דקות על אש קטנה-בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. (אני שמה כיסא ליד הכיריים ועם סבלנות רבה בוחשת ובוחשת עד שזה קורה).

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 20.

    ברגע שמתחילים להרגיש שהתערובת נהיית במקרם של יוגורט/פודינג, מכבים את האש.

  • 21.

    מעבירים את הקרם דרך מסננת לתוך הקערה.

  • 22.

    מכסים בניילון נצמד שצמוד לפני הקרם (כדי שלא יווצר קרום) ומקררים עד ההרכבה (שלוש שעות לפחות).

  • 23.

    סמוך להגשה מכינים את הקצפת ומרכיבים את העוגה.

  • 24.

    שכבת קצפת:

  • 25.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מרכיבי שכבת הקרם ומקציפים לקרם אחיד ויציב.

  • 26.

    מרכיבים ממש לפני ההגשה:

  • 27.

    משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.

  • 28.

    עם מטרפה ״פותחים״ קצת את הקרם לימון וטורפים היטב עד שהוא חלק ויפה.

  • 29.

    מניחים כמה כפות קרם לימון במרכז העוגה ובעדינות בעזרת מרית מורחים על גבי העוגה. מוסיפים כמה קרם שאפשר בלי שהוא יזל לצדדים (ישאר לכם קצת, לא נורא).

  • 30.

    מניחים תלולית של קצפת במרכז העוגה.

  • 31.

    שומרים בקירור עד 3 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.