עוגת גבינה פאי לימון
עוגת גבינה שהיא גם פאי לימון? החלום מתגשם. עוגה חגיגית שמתחילה בבסיס ביסקוויטים פריך, ממשיכה בשכבת גבינה עשירה ויציבה שמזכירה ניו יורק צ'יזקייק – ומעליה מגיע קרם לימון ביתי עם חמיצות מושלמת. את הכול חותמת קצפת קלילה להגשה. מדובר בקינוח שדורש קצת סבלנות, אבל כל שלב בו פשוט לביצוע והתוצאה מרשימה במיוחד – מושלמת לשולחן חג או לפינוק מרשים לסופ"ש.

המרכיבים ל 12-14 מנות:
- 200 גרם ביסקווטים
- 100 גרם חמאה תנובה
- 2 כפות חלב תנובה
- 750 גרם גבינה לבנה 9%-5% תנובה
- 1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 16-30% תנובה
- 4 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידה מלימון שלם
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- קרם לימון פטנט
- 5 חלמונים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1 כוס (240 מ״ל) מיץ לימון טרי
- גרידה מ-2 לימונים גדולים
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 250 מ״ל שמנת להקצפה 38%
- 1 כף סוכר (לא חובה)
- 1 כפית מחית וניל (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בקוטר 24 ס״מ בנייר אפייה, עיגול בתחתית ועוד פס על הדפנות.
-
02.
מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה מלאה במים.
-
03.
מחממים תנור ל-150 מעלות לא טורבו.
-
04.
במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים, חמאה וחלב לפירורים אחידים.
-
05.
משטחים את תערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.
-
06.
מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
-
07.
לעוגה:
-
08.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, וניל וסוכר וטורפים כדקה לתערובת אחידה.
-
09.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומוודאים שהן נטמעות היטב בבלילה.
-
10.
אפייה:
-
11.
מוזגים את בלילת הגבינה על התחתית, ומיישרים לשכבה אחידה.
-
12.
מכניסים לתנור החם ואופים שעה ו45 דקות עד שהבלילה יציבה ומעט רוטטת.
טיימר מופעל
-
13.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור שעה נוספת (עם דלת סגורה).
-
14.
אחרי שעה מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
15.
מכסים ומצננים לפחות שש עד השלב הבא.
-
16.
קרם לימון:
-
17.
מכינים קערה שעלייה יש מסננת.
-
18.
שמים בסיר קטן חלמונים וסוכר ומערבבים. מוסיפים את כל שאר החומרים.
-
19.
מבשלים הכל יחד כ5-10 דקות על אש קטנה-בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. (אני שמה כיסא ליד הכיריים ועם סבלנות רבה בוחשת ובוחשת עד שזה קורה).
טיימר מופעל
-
20.
ברגע שמתחילים להרגיש שהתערובת נהיית במקרם של יוגורט/פודינג, מכבים את האש.
-
21.
מעבירים את הקרם דרך מסננת לתוך הקערה.
-
22.
מכסים בניילון נצמד שצמוד לפני הקרם (כדי שלא יווצר קרום) ומקררים עד ההרכבה (שלוש שעות לפחות).
-
23.
סמוך להגשה מכינים את הקצפת ומרכיבים את העוגה.
-
24.
שכבת קצפת:
-
25.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מרכיבי שכבת הקרם ומקציפים לקרם אחיד ויציב.
-
26.
מרכיבים ממש לפני ההגשה:
-
27.
משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
-
28.
עם מטרפה ״פותחים״ קצת את הקרם לימון וטורפים היטב עד שהוא חלק ויפה.
-
29.
מניחים כמה כפות קרם לימון במרכז העוגה ובעדינות בעזרת מרית מורחים על גבי העוגה. מוסיפים כמה קרם שאפשר בלי שהוא יזל לצדדים (ישאר לכם קצת, לא נורא).
-
30.
מניחים תלולית של קצפת במרכז העוגה.
-
31.
שומרים בקירור עד 3 ימים.