שושני קצף – עוגיות קלאסיות ומושקעות | השף הלבן

שושני קצף

עוגיות קלסיות ומושקעות

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני קצף

המרכיבים ל 25 מנות:

לבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 גביע שמנת תנובה אורגינל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 3 שקיות סוכר וניל
למלית:
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק, לשים לבצק אחיד עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעה.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה. מוסיפים פודינג וניל ומקציפים מספר שניות. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה מלבני דק. מורחים כל עלה בחמישית מהמלית, מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

  • 04.

    מסדרים בתבנית אופים כ-20 דקות עד להזהבה בהירה, אסור להשחים את העוגיות מצננים ושומרים בקופסה סגורה. *2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(534)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.