פרפה טחינה עם שברי שקדים ורוטב טופי | השף הלבן

מתכון לפרפה טחינה עם שברי שקדים מקורמלים ורוטב טופי

קינוח נטול גלוטן נפלא של פרפה חלבה מרענן המשודרג בשכבת פריכה של שקדים מקורמלים ורטוב טופי מתוק.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרפה טחינה עם שברי שקדים ורוטב טופי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6:

לפרפה:
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 5-4 כפות (75-60 מ"ל) טחינה גולמית
לשקדים המקורמלים:
  • נייר פרגמנט
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 5 כפות (75מ"ל) מים
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים לא קלויים, פרוסים או שלמים
לרוטב הטופי :
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים בניילון נצמד על התחתית והדפנות שלה.

  • 02.

    להכנת הפרפה: טורפים ומחממים את הביצים, הוניל, הסוכר והחלמונים בתוך קערה שניצבת מעל סיר מים רותחים (בן מארי). כשהתערובת מסמיכה לאחר כ-10 דקות מורידים מהאש ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה. מוסיפים את הטחינה מעט לפני סיום ההקצפה ומסיימים את ההקצפה.

  • 04.

    מקפלים פנימה בעדינות את קרם הביצים המצונן. מניחים בתבנית עם הניילון, מכסים בניילון ומקפיאים למשך 12 שעות או לילה. 

  • 05.

    להכנת השקדים: מרתיחים במחבת את הסוגר והמים, מערבבים מעט ליצירת סירופ זהוב. 

  • 06.

    מוסיפים את השקדים ומצפים אותם תוך ערבוב בסירופ הסוכר. 

  • 07.

    מעבירים את השקדים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בשכבה דקה.

  • 08.

    מצננים, שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ושומרים אותן בקופסה סגורה.

  • 09.

    להכנת הרוטב: ממיסים את הסוכר על אש נמוכה ללא ערבוב. בו בזמן מרתיחים את השמנת בסיר קטן. כשהסוכר נמס ומזהיב מוסיפים פנימה בעדינות את השמנת ומערבבים ליצירת רוטב אחיד. מצננים.

  • 10.

    להגשה: מוציאים את הפרפה מהתבנית, חותכים ומגישים בקערות אישיות עם רוטב טופי ושקדים.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)