מתכון חיתוכיות פרג | השף הלבן

חיתוכיות פרג

כמו אוזני המן, רק בחיתוכיות. מתכון מושלם לחג פורים המתקרב!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות פרג
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל16 יחידות / תבנית 40X30 ס"מ:

  • 1חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות
לשטרויזל:
  • ½ כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כפית וניל
  • 50 גרם חמאה רכה
למילוי פרג:
  • 50 גרם חמאה של תנובה
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • ½ 1 כוסות זרעוני פרג טחון סמוך למועד האפייה
  • 2 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 40X30 ס"מ.

  • 03.

    בקערה נקייה, מניחים קמח, מלח, סוכר ווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. מניחים בצד.

  • 04.

    מרפדים את התבנית בבצק הפריך ומשאירים שוליים גבוהים. בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, כ-12 דקות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    בסיר קטן, מניחים חמאה, חלב, סוכר, דבש ומלח ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר התמוסס כולו והתערובת חלקה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון והפרג הטחון. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את הביצים לתערובת תוך כדי ערבוב ומניחים בצד להתקרר.

  • 06.

    יוצקים שכבה אחידה של מילוי הפרג מעל הבצק הפריך ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים בתנור עד שהתערובת מבעבעת והשטרויזל מזהיב, כ- 40 דקות. מצננים היטב לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(143)