אוזני המן טריפל שוקולד | השף הלבן

אוזני המן טריפל שוקולד

הסוד לאוזני המן מושלמים: בצק חמאתי פריך ומילוי שוקולד משובח.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן טריפל שוקולד
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
לבצק -
  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 5-4 כפות חלב תנובה
למילוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף גדושה קקאו (לא ממותק)
  • להברשה: חלמון טרוף עם 1 כף מים
  • להגשה: אבקת סוכר, שקולד מומס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מעבד מזון או מערבל את החמאה, הסוכר, החלמונים קליפת תפוז ומלח ומעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת האפייה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 4 כפות מהחלב ומעבדים  מעט, רק עד שנוצר כדור בצק ולא יותר (אם מתקבל בצק יבש מדי – מוסיפים כף חמישית). עוטפים בניילון נצמד, משטחים ביד לפלטה ומאחסנים במקרר 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בנתיים מכינים מילוי: ממיסים שוקולד וחמאה, מוסיפים אבקת סוכר ודבש ומערבבים, מוסיפים הביצה וטורפים, מוסיפים קקאו ומערבבים.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מחלקים את כדור הבצק ל-

  • 04.

    עוטפים ומחזירים למקרר 3 מהם ומקמחים משטח עבודה.

  • 05.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ.  קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומברישים את שוליהם בחלמון מדולל. שמים במרכז כל אחד כפית מהמלית, סוגרים היטב ב-3 פינות לאוזן המן. מניחים בתבנית. ממשיכים כך עם יתרת הבצק והמלית. אם יש זמן מצננים במקרר 20 דקות לפני האפייה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.  מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים שוקולד מומס ומגישים. למתכוני פורים נוספים

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)