אוזני המן טריפל שוקולד
הסוד לאוזני המן מושלמים: בצק חמאתי פריך ומילוי שוקולד משובח.
- 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 2 חלמונים
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1/2 כוס קקאו
- 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
- 5-4 כפות חלב תנובה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות חמאת תנובה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כף גדושה דבש
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף גדושה קקאו (לא ממותק)
- להברשה: חלמון טרוף עם 1 כף מים
- להגשה: אבקת סוכר, שקולד מומס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מעבד מזון או מערבל את החמאה, הסוכר, החלמונים קליפת תפוז ומלח ומעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת האפייה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 4 כפות מהחלב ומעבדים מעט, רק עד שנוצר כדור בצק ולא יותר (אם מתקבל בצק יבש מדי – מוסיפים כף חמישית). עוטפים בניילון נצמד, משטחים ביד לפלטה ומאחסנים במקרר 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים מכינים מילוי: ממיסים שוקולד וחמאה, מוסיפים אבקת סוכר ודבש ומערבבים, מוסיפים הביצה וטורפים, מוסיפים קקאו ומערבבים.
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מחלקים את כדור הבצק ל-
-
04.
עוטפים ומחזירים למקרר 3 מהם ומקמחים משטח עבודה.
-
05.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומברישים את שוליהם בחלמון מדולל. שמים במרכז כל אחד כפית מהמלית, סוגרים היטב ב-3 פינות לאוזן המן. מניחים בתבנית. ממשיכים כך עם יתרת הבצק והמלית. אם יש זמן מצננים במקרר 20 דקות לפני האפייה.
טיימר מופעל
-
06.
אופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים שוקולד מומס ומגישים. למתכוני פורים נוספים
טיימר מופעל