עוגת שוקולד ומסקרפונה ללא קמח – קינוח מושלם ללא גלוטן
נמנעים מגלוטן? יש לנו את הקינוח המושלם עבורכם! עוגת שוקולד מושחתת, דחוסה ועשירה עם גבינת מסקרפונה. מוגשת עם קרם וניל מוקצף ליד.
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל8-10:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאת "תנובה"
- קורט מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 5 ביצים
- 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
לציפוי:
- קקאו לא ממותק
להגשה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20-24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים על באן מארי את השוקולד, המלח והחמאה.
-
02.
מסירים מהבאן מארי ומוסיפים אל השוקולד את הסוכר.
-
03.
מוסיפים אל המסה את הביצים אחת אחת וטורפים בעדינות.
-
04.
מוסיפים אל התערובת את המסקרפונה ומערבבים.
-
05.
מעבירים לתבנית בקוטר 20 -24 מרופדת נייר אפייה.
-
06.
אופים בחום של 160 מעלות כ- 40 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים למקרר לצינון של שעה לפחות.
-
08.
מפזרים קקאו ומקציפים את השמנת המתוקה.
-
09.
מגישים עם כף קצפת לצד פרוסת העוגה.
הכנת? כאן מדרגים