עוגת שוקולד ומסקרפונה ללא קמח | השף הלבן

עוגת שוקולד ומסקרפונה ללא קמח – קינוח מושלם ללא גלוטן

נמנעים מגלוטן? יש לנו את הקינוח המושלם עבורכם! עוגת שוקולד מושחתת, דחוסה ועשירה עם גבינת מסקרפונה. מוגשת עם קרם וניל מוקצף ליד.

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ומסקרפונה ללא קמח
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל8-10:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאת "תנובה"
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
לציפוי:
  • קקאו לא ממותק
להגשה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים על באן מארי את השוקולד, המלח והחמאה.

  • 02.

    מסירים מהבאן מארי ומוסיפים אל השוקולד את הסוכר.

  • 03.

    מוסיפים אל המסה את הביצים אחת אחת וטורפים בעדינות.

  • 04.

    מוסיפים אל התערובת את המסקרפונה ומערבבים.

  • 05.

    מעבירים לתבנית בקוטר 20 -24 מרופדת נייר אפייה.

  • 06.

    אופים בחום של 160 מעלות כ- 40 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מעבירים למקרר לצינון של שעה לפחות.

  • 08.

    מפזרים קקאו ומקציפים את השמנת המתוקה.

  • 09.

    מגישים עם כף קצפת לצד פרוסת העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(52)