עוגת שוקולד ויוגורט עיזים בחמש דקות
עוגת שוקולד ויוגורט עיזים בחמש דקות
- 250 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
- 2 ביצים גדולות
- 1 חלמון מביצה גדולה
- 130 גרם (כוס פחות כף) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח (לא הכרחי)
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
- אפשרות לעיטור: תותים טריים, שטופים היטב (שלמים או חתוכים)
הוראות הכנה:
-
01.
עוגת שוקולד סופר-טעימה וסופר-קלה להכנה. אל תוותרו על ציפוי השוקולד, שמוסיף לתחושת הפינוק.אנא שימו לב שהמתכון לא מתאים לתבנית אינגליש רגילה (30 ס"מ) ולא לתבנית אינגליש חד-פעמית. לחילוץ קל מהתבנית מומלץ לפזר מעט אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק) אחרי שימון התבנית – ולנער מעל הכיור.חשוב לדייק בטמפ' האפייה – והזהרו נא מאפיית יתר.
-
02.
מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת. בקערה בינונית-גדולה וחסינת-חום שמים חמאה, שוקולד וסוכר. מכניסים למיקרוגל ומפעילים למשך 30 שניות. מוציאים, מערבבים, ומחממים 30 שניות נוספות – כך עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
-
03.
מוסיפים תמצית וניל ויוגורט עיזים וטורפים במטרף ידני.
-
04.
שוברים ביצים לקערית קטנה, מוסיפים את החלמון, מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים במהירות רבה במטרף ידני, עד לאיחוד.
-
05.
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקרם השוקולד וטורפים במטרף ידני או מערבבים במרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית, מכניסים לתנור ואופים 39-42 דקות או עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה (היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה). מוציאים ומצננים כשלוש שעות. מחלצים בעדינות את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
06.
ציפוי: בקערית חסינת-חום שמים שוקולד ושמנת מתוקה. מכניסים למיקרוגל ומפעילים למשך 30 שניות. מוציאים, מערבבים, ומחממים 30 שניות נוספות – כך עד לקבלת קרם חלק ואחיד, ללא גושים. יוצקים על העוגה, אם רוצים מעטרים בתותים – ומגישים.אפשר להקפיא את העוגה, עם או בלי ציפוי (ללא תותים).