רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
אם אתם רוצים להפציץ עם עוגה משגעת לקראת החג, העוגה הזאת לגמרי בשבילכם – רולדה רכה ואוורירית, תפוחים מקורמלים עם קינמון וקרם מסקרפונה משגע!
המרכיבים לרולדה אחת:
- 2 תפוחים מזן גרנד סמית' חתוכים לקוביות קטנות
- 20 גרם חמאה "תנובה"
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 כפות סוכר
- גרגירים מחצי מקל וניל / כפית תמצית וניל איכותית
- 4 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפות שמן קנולה
- אבקת סוכר
- ברס (אגוזים מקורמלים - לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת התפוחים המקורמלים: מניחים במחבת קטנה את כל הרכיבים ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהסוכר נמס והנוזלים מתחילים להצטמצם. מעבירים למסננת ומצננים לחלוטין.
-
02.
להכנת הרולדה: מחממים תנור לחום של 200° ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
03.
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הסוכר, הוניל והביצים למשך שבע דקות, או עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
-
04.
מקפלים פנימה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
-
05.
מקפלים את השמן ועוצרים את הקיפול ברגע שהתערובת אחידה.
-
06.
שופכים את הבלילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כשבע דקות, או עד שהבלילה מזהיבה אך עדיין רכה מאוד.
-
07.
לאחר כמה דקות, הופכים את הרולדה על מגבת מטבח נקייה, משחררים את נייר האפייה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת. (יש להיזהר בזמן חילוץ הדפנות, הן נוטות להידבק לנייר האפייה)
-
08.
חשוב! מצננים את הרולדה לחלוטין.
-
09.
להכנת הקרם ובניית הרולדה: מניחים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את המסקרפונה, הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים במשך דקה על מהירות נמוכה.
-
10.
מוסיפים את השמנת ומקציפים במהירות נמוכה, עד לקבלת קרם יציב מספיק לזילוף.
-
11.
משאירים כמות של בערך כוס וחצי מהקרם ומעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר משונן.
-
12.
מורחים על חלקה הפנימי של הרולדה את הקרם, מפזרים את התפוחים המקורמלים ומגלגלים בעדינות מהצלע הקצרה יותר.
-
13.
חותכים את הקצוות ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומזלפים את יתרת הקרם מעל הרולדה. מקשטים באגוזים מקורמלים ושומרים בקירור.