קרם שניט עשירה ביותר
הגולשת לאה שקורי משתפת אותנו במתכון לקרמשניט קלאסי

המרכיבים ל 4 מנות:
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 כפית מלח
- 500 גרם קמח מנופה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס מים
- 350 גרם חמאה קרה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הבצק:
-
02.
שמים בקערת מערבל את החמאה הרכה, המלח, הקמח, החלב והמים ולשים יחד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד , גמיש ומבריק.
טיימר מופעל
-
03.
אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כשעתיים.
-
04.
מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לריבוע בגודל כ- 35 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
-
05.
פורסים דק את החמאה הקרה, ומניחים את פרוסות החמאה במרכז הריבוע.
-
06.
מקפלים את שולי הבצק על החמאה, ואחר כך את השוליים הנותרים, כמו מעטפה ומהדקים.
-
07.
מרדדים את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ ובעובי 7-8 מ"מ.
-
08.
מקפלים שליש חיצוני ממלבן הבצק על השליש המרכזי, ואת השליש הנותר מקפלים על השניים האחרים.
-
09.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, כשהצד הפתוח פונה אליכם ומרדדים שוב למלבן ארוך.
-
10.
מקפלים שליש חיצוני כלפי המרכז ומעליו מקפלים את שליש הבצק הנותר.
-
11.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה. חוזרים על הפעולה האחרונה , באותו אופן בדיוק, שלוש פעמים נוספות.
-
12.
אחרי כל קיפול חייבים להקפיד על קירור של שעה, כדי להשוות את הטמפרטורה של החמאה והבצק. אפיית הבצק:
-
13.
מרדדים 500 גרם בצק עלים לעלה דק בגודל תבנית התנור שלכם.
-
14.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מניחים עליו את עלה הבצק המרודד, דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים למקרר לשעה.
-
15.
מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-12-15 דקות, עד שהבצק נעשה בצבע זהוב.
טיימר מופעל
-
16.
מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים על הבצק האפוי עוד גיליון נייר אפיה ועליו עוד תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה על הבצק בעדינות, שתמעך מעט את הבצק.
-
17.
מכניסים את שתי התבניות עם הבצק בינהן אל התנור, מורידים את החום בתנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
18.
מוציאים מהתנור ומקררים, מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, ומניחים לו להתקרר לגמרי. חיתוך הבצק:
-
19.
שמים בזהירות את לוח הבצק האפוי על משטח העבודה. לוקחים סכין גדולה וחדה, חותכים ומיישרים את שולי המלבן.
-
20.
חותכים עם סכין את יריעת הבצק לשלושה מלבנים ארוכים, 12 ס"מ על 30 ס"מ.
-
21.
שמים את שלושת מלבני הבצק בתבנית אפייה ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר דרך מסננת.
-
22.
מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, לכמה דקות עד שאבקת הסוכר נמסה ויוצרת זיגוג מבריק על הבצק.
-
23.
מוציאים ומקררים. אופן הכנת הקרם:
-
24.
שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים עם מטרפת יד כ- 5 דקות.
טיימר מופעל
-
25.
מוסיפים את הקורנפלור וטורפים יחד עוד דקה. בזמן הזה, שמים את החלב ומקלות הוניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
-
26.
מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הוניל את הגרגירים השחורים, יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
-
27.
מבשלים את התערובת עד להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת, לבל יוצרו גושים.
-
28.
מבשלים כשש שבע דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה.
-
29.
מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי.
-
30.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, כשהקרם קר לגמרי (נראה קרוש ומוצק) טורפים אותו שוב חצי דקה במטרפה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.
-
31.
שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש. הרכבת העוגה:
-
32.
שמים מלבן בצק אחד על משטח העבודה ועליו מורחים עם כף מחצית מכמות הקרם, בשכבה אחידה.
-
33.
מניחים על הקרם עוד מלבן בצק ועליו את המחצית השנייה של הקרם.
-
34.
לבסוף מניחים את מלבן הבצק האחרון, מהדקים מעט.
-
35.
מורחים את הקרם בעזרת סכין רחבה בדפנות של המילפיי הלוך וחזור עד שהקרם מיושר עם דפנות הבצק, ככה בכל הצדדים.
-
36.
מכניסים את המילפיי למקפיא לשעה בדיוק.
-
37.
אחרי שעה מוציאים ופורסים בעדינות לפרוסות ברוחב של כ- 7-8 ס"מ, ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר.