קרם שניט אבטיח
קינוח שהוא הפתעה! את עוגת הקרם שניט המסורתית שידרגנו עם פרוסת אבטיח מרעננת במרכזה
המרכיבים ל8:
- 1 חבילת בצק עלים חמאה מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1 שקית אבקת סוכר
- אבטיח ללא גרעינים
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
- ½ מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27%
- 3 כפות אבקת סוכר
- ½ 1 כפיות תמצית וניל או גרגרים מ-1 מקל וניל
- ½ כפית מי ורדים
- חופן פירות יער
- עלי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה. מניחים מעל רינג מתכת או צלחת בקוטר 20 ס"מ וחותכים 3 עיגולים. מעבירים בזהירות לתבנית ומפזרים מעל שכבה דקה של אבקת סוכר. אופים בתנור 8 דקות לפני שמנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. אופים 8-10 דקות נוספות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מניחים להתקרר.
טיימר מופעל
-
03.
בקערת מיקסר מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הוניל, מי ורדים והסוכר ומקציפים 10 שניות.
-
04.
חותכים את האבטיח לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מסירים את הקליפה וחותכים לריבועים.
-
05.
להרכבת העוגה, מניחים בתבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ עיגול הבצק. מוסיפים מחצית מקרם הוניל ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מניחים מעל עיגול בצק נוסף ומעליו שכבה אחידה של פרוסות אבטיח. מכסים בקרם הנותר ומניחים מעל את עיגול הבצק הנותר.
-
06.
מחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר ומפזרים מעל פירות יער ועלי נענע. מגישים מיד.