קרם שוקולד שקדים

מחפשים קינוח נפלא לסיום ארוחה בשרית? הנה רעיון מצוין!

מאת: ד
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרם שוקולד שקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 2 כפות מים
  • 1 כפית ג'לטין
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפיות מחוקות קורנפלור
  • 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת "השף הלבן"
  • 1 כוס משקה שקדים "תנובה"
  • ¼-½ כפית תמצית שקדים (תלוי באיכות ובעוצמה של התמצית)
  • 50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מודדים 2 כפות מים לתוך קערית קטנה. זורים את הג'לטין על המים, מערבבים ומשהים לריכוך.

  • 02.

    בסיר קטן מערבבים יחד סוכר, קקאו וקורנפלור. מוסיפים את הקצפת הצמחית בהדרגה, תוך ערבוב. מוסיפים חצי כוס משקה שקדים ותמצית שקדים וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומסמיכה מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. משהים דקה וטורפים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

  • 03.

    ממיסים את הג'לטין המרוכך במיקרוגל (20 שניות). מערבבים לתוכו כף מקרם השוקולד. בוחשים את תערובת הג'לטין לתוך קרם השוקולד. מוסיפים את שארית משקה השקדים ומערבבים היטב. מחלקים את הקרם בין 4 ספלים או קעריות. מכסים ומקררים במשך 3 שעות לפחות, עד שהקרם מתייצב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.