קראמבל תפוחים ותבלינים
מאפה עסיסי וריחני עם תפוחים ותבלינים המשלב באופן מושלם בין רכות לפריכות
המרכיבים ל6 מנות:
- 4 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים, ללא הליבה ופרוסים לקוביות גדולות
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אבקת זנגוויל (לא חובה)
- 1/2 לימון, סחוט טרי
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס פרורי לחם, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
- 55 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר חום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה, מניחים את פרוסות תפוחי העץ עם הסוכר, קינמון, זנגוויל, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מבעבעת ונפרדת לשומן ומוצקי חלב. ממשיכים לחמם את החמאה עד שהיא משחימה והמטבח מתמלא בניחוח קרמלי נפלא. שימו לב שהחnאה לא נשרפת והוpכת שחורה- המעבר מחמאה שחומה לשרופה קורה בשניות. יוצקים את החמאה השזופה לקערה, מוסיפים את פרורי הלחם הקלויים והסוכר החום ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים כ-1/4 מתערובת פרורי הלחם לקערת התפוחים ומערבבים. יוצקים את תערובת התפוחים לתבנית אפיה ומכסים אותה בתערובת פרורי הלחם לכיסוי מושלם.
-
04.
אופים בתנור עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתחילים לבעבע, 30-35 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר בליווי קצפת או שמנת חמוצה.