מתכון קראמבל תפוחים ותבלינים | השף הלבן

קראמבל תפוחים ותבלינים

מאפה עסיסי וריחני עם תפוחים ותבלינים המשלב באופן מושלם בין רכות לפריכות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראמבל תפוחים ותבלינים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל6 מנות:

  • 4 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים, ללא הליבה ופרוסים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אבקת זנגוויל (לא חובה)
  • 1/2 לימון, סחוט טרי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס פרורי לחם, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • 55 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה, מניחים את פרוסות תפוחי העץ עם הסוכר, קינמון, זנגוויל, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מבעבעת ונפרדת לשומן ומוצקי חלב. ממשיכים לחמם את החמאה עד שהיא משחימה והמטבח מתמלא בניחוח קרמלי נפלא. שימו לב שהחnאה לא נשרפת והוpכת שחורה- המעבר מחמאה שחומה לשרופה קורה בשניות. יוצקים את החמאה השזופה לקערה, מוסיפים את פרורי הלחם הקלויים והסוכר החום ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים כ-1/4 מתערובת פרורי הלחם לקערת התפוחים ומערבבים. יוצקים את תערובת התפוחים לתבנית אפיה ומכסים אותה בתערובת פרורי הלחם לכיסוי מושלם.

  • 04.

    אופים בתנור עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתחילים לבעבע, 30-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר בליווי קצפת או שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(191)