קראמבל עגבניות שרי וקשקבל
דור משה עם מתכון מפתיע! עגבניות שרי צלויות ומתובלות עם שכבת פירורים פריכה מתובלת בהמון גבינה. הפינוק הזה מוכיח שקראמבל ממש לא חייב להיות מתוק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל 6-8:
לבצק:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 200 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם גבינת קשקבל/ פרמזן קולקשן, מגוררת דק
לעגבניות:
- 1 קילו עגבניות שרי שטופות וחצויות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית סוכר לבן
- מלח, פלפל שחור
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º.
-
02.
בקערה גדולה, מערבבים את עגבניות השרי, שמן הזית, החומץ, הסוכר, הפלפל והמלח. מעבירים את העגבניות לתבנית ואופים כעשר דקות.
-
03.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, החמאה והמלח עד לקבל פירורים. מוסיפים הגבינה ומערבבים לאיחוד. מפזרים את הפירורים על העגבניות ומחזירים לתנור ל-45-55 דקות, עד שהפירורים מזהיבים לחלוטין.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים