צמת שמרים ממולאת גבינה ותותים
עוגת השמרים המושלמת לשבועות!
המרכיבים לעוגה מוארכת:
- 1 כוס חלב תנובה פושר
- ⅓ כוס סוכר
- 500 גרם קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- ½ כפית מלח
- ביצה טרופה להברשה
- ½ קופסא של גבינת תנובה למאפים ( 125 גרם)
- 1 חלמון
- 3 כפות סוכר
- 150 גרם תותים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1-2- כפות חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וחמאה ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את החלב הפושר ואת המלח ולשים כ-8 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומועכים אותו לצורת מלבן.מחממים תנור ל180 מעלות ומכינים תבנית מרופדות בנייר אפייה.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את כל חומרי המילוי לקרם חלק.
-
05.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 32/40 ס"מ. מעבירים את הבצק לנייר אפייה. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים פסים ויוצרים רצועות ברוחב -3-2 ס"מ, בצידי הבצק שנותרו. בשליש האמצעי לאורכו של הבצק מורחים את הגבינה ועליה מסדרים את התותים הפרוסים, כאשר משאירים 2 ס"מ בחלק העליון ובחלק התחתון ללא מילוי.מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המילוי ומתחילים "לקלוע" את הצמה. מעבירים פס בצק אחד מכל כיוון על המילוי כך שנוצרת צורת קליעה. מורחים בביצה טרופה.
-
06.
אופים 18-20 דקות עד שהבצק מזהיב ומשחים בקצוות. מצננים לחלוטין לפני שמקשטים.
טיימר מופעל
-
07.
טורפים אבקת סוכר וחלב לקרם חלק ואחיד ומזלפים על פני העוגה פסים לקישוט.