עוגת תפוחים, שקדים וקוקוס ללא קמח
העוגה הנפלאה הזאת מעולה לאירוח. התערובת מכילה כמות מכובדת של קוקוס ושקדים ומניבה עוגה בטעם מרציפני ובמרקם נימוח ומפנק. לא תרגישו בחסרונו של הקמח!

המרכיבים ל 10:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
- 60 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
- 200 גרם סוכר לבן (כוס אחת - אפשר להחליף באבקת סוכר-לוז)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם חמאה מומסת פושרת
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 תפוחים מקולפים וחתוכים לריבועים קטנים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180º.
-
02.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים עם מעט חמאה את הדפנות.
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את השקדים, הקורנפלור, הקוקוס, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
-
04.
בקערה נוספת מערבבים היטב את החמאה, הביצים, הקינמון והוניל. מעבירים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים עד לאיחוד.
-
05.
מוסיפים את התפוחים ומקפלים את התערובת עד להטמעת התפוחים באופן שווה בבלילה.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת אך קיסם הננעץ בה עדיין יוצא לח.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים את העוגה לחלוטין, עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר. מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
צרפתים הם אשפי הקינוחים הבלתי מעורערים. בין מגוון הקינוחים המסובכים שלהם, ישנם גם כמה קינוחים פשוטים להכנה אך מושלמים. למשל טארט פין - פשוטו כמשמעו, "טארט דק". מדובר בסוג קלאסי של טארט צרפתי המורכב על דיסק שטוח של בצק עלים, ללא גבולות מוגבהים. זה אומר שהוא לא דורש תבנית טורט, תכונה שללא ספק תפנה לספונטניים וללא מאובזרים.
עם מרקם קל כמו נוצה וכמויות גדושות של תפוח חמצמץ ושקדים אגוזים מתוקים, זוהי גרסה מהירה ודלת שומן של ה"טארט פיין" הצרפתי. העוגה הנפלאה הזאת מעולה לאירוח בכל מצב. התערובת מכילה כמות מכובדת של קוקוס ושקדים ומניבה עוגה בטעם מרציפני ובמרקם נימוח ומפנק. לא תרגישו בחסרונו של הקמח!