מתכון עוגת שמנת ושוקולד | השף הלבן

עוגת שמנת ושוקולד

הכנה מהירה, עוגה עשירה ומהודרת. מה רע?

מאת: השף אורן גירון - "עושים בישול"
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שמנת ושוקולד

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 500 מ"ל קצפת צימחית
  • 4 ביצים
  • 400 גרם סוכר
  • 400 גרם קמח תופח
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשניים.

  • 04.

    ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה. מוסיפים אותו בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.

  • 05.

    יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.

  • 06.

    אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 07.

    מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(208)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.