עוגת משמשים טבעונית | השף הלבן

עוגת שזיפים טבעונית הפוכה

פירות הקיץ כבר כאן וזה הזמן להכניס אותם לעוגה מפנקת קלאסית וטבעונית. אפשר להחליף את השזיפים במשמשים או אפרסקים.

מאת: אריאל בן חמו
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שזיפים טבעונית הפוכה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל12:

  • 10 שזיפים קשים
  • 3 כפות סוכר
לעוגה:
  • 1/4 1 כוסות משקה סויה במתיקות מופחתת "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/3 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה לבן
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל – 170 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

    מצפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ומפזרים סוכר על תחתית העוגה.

  • 03.

    חותכים את השזיפים לחצאים וחותכים כל חצי ל - 3 חלקים שווים.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות השזיף בתחתית העוגה בצפיפות.

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את כל רכיבי העוגה לתערובת אחידה ושופכים בעדינות מעל השזיפים.

  • 06.

      אופים כ – 35-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

  • 07.

    מצננים, מנתקים את העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על צלחת הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(9)