עוגת שזיפים טבעונית הפוכה
פירות הקיץ כבר כאן וזה הזמן להכניס אותם לעוגה מפנקת קלאסית וטבעונית. אפשר להחליף את השזיפים במשמשים או אפרסקים.
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל12:
- 10 שזיפים קשים
- 3 כפות סוכר
לעוגה:
- 1/4 1 כוסות משקה סויה במתיקות מופחתת "תנובה ALTERNATIVE"
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/3 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה לבן
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל – 170 מעלות בתוכנית טורבו.
-
02.
מצפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ומפזרים סוכר על תחתית העוגה.
-
03.
חותכים את השזיפים לחצאים וחותכים כל חצי ל - 3 חלקים שווים.
-
04.
מסדרים את פרוסות השזיף בתחתית העוגה בצפיפות.
-
05.
בקערה גדולה מערבבים את כל רכיבי העוגה לתערובת אחידה ושופכים בעדינות מעל השזיפים.
-
06.
אופים כ – 35-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
-
07.
מצננים, מנתקים את העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על צלחת הגשה.
הכנת? כאן מדרגים