מתכון עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח | השף הלבן

עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח

עוגת שוקולד בלי קמח היא פתרון מושלם לנמנעים מקמח

מאת: דנה ברזק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לסופלה:
  • 5 ביצים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כפית אבקת נס קפה
  • רבע כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
לגנאש
  • מיכל וחצי שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן (אפשר כל שוקולד)
לקישוט
  • קוביית שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 02.

    במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חלב ואבקת נס קפה.

  • 03.

    מפרידים בין החלבונים לחלמונים. לקערת החלמונים מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים היטב עד היווצרות בלילה חלקה.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים והסוכר לחמש דקות במהירות גבוהה ומוסיפים לבלילת השוקולד והחלמונים ומערבבים היטב.

  • 05.

    משמנים תבנית ומכניסים את הבלילה לתבנית לאפייה של 20-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם, הוא אמור להיות כמעט יבש לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    העוגה כעת תתייצב ותשקע כיוון שאין בה קמח או אבקת אפייה. ולאחר מכן יש להכניסה לקירור במקרר במשך מספר שעות. לקרם הגנאש:

  • 07.

    מרתיחים מיכל וחצי שמנת מתוקה.

  • 08.

    את השוקולד הלבן (או שוקולד אחר שבחרתם) מניחים בקערה.

  • 09.

    שופכים לקערה את השמנת שרתחה ומערבבים עד היווצרות בלילה הדומה לשוקולד למריחה מכניסים למקרר לשעה.

  • 10.

    מקציפים את הבלילה למספר דקות במהירות בינונית, ברגע שהבלילה הופכת לקרם היא מוכנה. מוסיפים אותה לעוגה בשקע שנוצר ועם פומפייה מגרדים קוביית שוקולד לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(383)